Alcoolul este o moleculă mică, solubilă în apă, care este absorbită relativ puțin în stomac și în cantitate mai mare în intestinul subțire și distribuită liber în întreg corpul.
Efectele unei băuturi sunt resimțite după 15-45 minute de la ingestie, variind în funcție de sex, compoziția corpului, cantitatea de alcool consumată, prezența alimentelor odată cu alcoolul și capacitatea ficatului de a produce enzimele care procesează alcoolul. Unii bărbați cred că se pot trezi repede dintr-o beție, însă fiziologia spune o altă poveste. Procesarea alcoolului în organism este una dintre cele mai previzibile reacții chimice din corp – fiecare persoană elimina alcoolul la aceeași rată.
Experții britanici au calculat de câte ore este nevoie pentru ca o băutură să nu mai “lase urme” în organism. Indicat ar fi ca după o seară scăldată în băutură șoferii să aștepte 12 ore înainte de a se urca din nou la volan, pentru a fi siguri că tot alcoolul s-a evaporat. Totuși, conform thesun.co.uk, nu durează chiar atât de mult, asta dacă te rezumi doar la un pahar.
Continuarea articolului, AICI