Atenție! Regenerarea inimii după infarct

28 Ian 2017 | scris de Magda Marincovici
Atenție! Regenerarea inimii după infarct

O structură (CellProthera), recunoscută pentru preocupările în domeniul regenerării cardiace celulare, a anunțat, sâmbătă, că trei pacienți au beneficiat, recent, de o injecție intracardiacă cu celulele destinate regenerării cordului lor afectat de infarct, în cadrul unui studiu clinic (faza I/IIb), în Franța și Marea Britanie, anunță Le Point.

În total 44 de persoane vor participa la acest studiu, dintre care 11 persoane vor forma grupul-martor și vor primi numai tratamentul standard. Noul tratament reprezintă o speranță în condițiile în care starea bolnavilor care au beneficiat de acesta s-a îmbunătățit în mod considerabil, potrivit explicațiilor oferite de specialiștii prezenți sâmbătă la Paris pentru o conferință de presă.

Profesorul Jérôme Roncalli, specialist în cardiologie intervențională la CHU Rangueil din Toulouse, care a aplicat tratamentul unui pacient din cei trei, s-a adresat în conferința de presa așa cum o face când se află în fața studenților. Când miocardul este foarte afectat și apare insuficiența cardiacă, inima devine rotundă, ca o minge de fotbal. Dacă răspunde la tratament, inima își păstrează forma unui balon de rugbi.

După trei luni de la tratament, examenele realizate periodic pacientului (IRM, fracția de ejecție) au confirmat aspectul oval al cordului. Evident, acum se așteaptă rezultatele finale ale testelor clinice. Dacă rezultatele se confirmă, va fi lansată faza a III-a a testelor, înainte de generalizarea acestui tratament, a precizat prof. Roncalli.    

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră