Ai COVID și nu te-ai vaccinat? Plătește-ți spitalizarea!

09 Noi 2021 | scris de A.V.
Ai COVID și nu te-ai vaccinat? Plătește-ți spitalizarea!

Autoritățile din Singapore au decis ca, începând din 8 decembrie, toți pacienții diagnosticați cu COVID-19, care au decis să nu se vaccineze, să fie nevoiți să-și achite singuri cheltuielile pentru spitalizare, a anunțat luni, 8 noiembrie, Ministerul Sănătății, relatează Channel News Asia.

În prezent, Guvernul din orașul-stat insular din Asia de Sud-Est este cel care suportă cheltuielile medicale în caz de spitalizare pentru locuitorii din Singapore, rezidenții permanenți și deținătorii de permise de ședere pe termen lung, cu excepția celor care au fost testați pozitiv la scurt timp după întoarcerea din călătoriile în străinătate.

„În prezent, persoanele nevaccinate reprezintă o majoritate considerabilă a celor care au nevoie de terapie intensivă, solicitând în mod disporporționat resursele noastre de asistență medicală”, au transmis reprezentanții Ministerului Sănătății.

Noua regulă se va aplica pacienților cu COVID-19 care sunt eligibili pentru vaccinare, dar care aleg să nu se imunizeze. Pentru cei care sunt vaccinați parțial, cheltuielile cu spitalizarea vor mai fi suportate de Guvern până la 31 decembrie, oferindu-le astfel timp acestor persoane să îndeplinească schema completă de vaccinare.

Pe de altă parte, persoanele care nu fac parte din categoriile eligibile pentru a primi vaccinul anti-COVID, cum sunt copiii mai mici de 12 ani sau oamenii care au contraindicație medicală la vaccinare, vor avea în continuare plătite integral de către Guvern costurile spitalizării.

De la 1 ianuarie 2022, doar cetățenii din Singapore, rezidenții permanenți și deținătorii de permise de ședere pe termen lung care sunt complet vaccinați și nu au călătorit recent în alte țări vor avea facturile medicale pentru COVID-19 achitate integral de guvern.

„Trebuie să trimitem acest semnal important pentru a-i îndemna pe toți oamenii să se vaccineze dacă sunt eligibil”, a spus ministrul sănătății, Ong Ye Kung. În Singapore, peste 86% din populație a fost vaccinată până acum cu schema completă, potrivit datelor de pe portalul ourworldindata.org.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră