Vaccinul de la Pfizer. Eficacitate de 93% în prevenirea spitalizării minorilor de peste 12 ani

25 Oct 2021 | scris de A.V.
Vaccinul de la Pfizer. Eficacitate de 93% în prevenirea spitalizării minorilor de peste 12 ani

Atenție, nu este vorba de posibilitatea de îmbolnăvire, ci se vorbește de spitalizare. Acest lucru este echivalentul cazurilor grave/medii.

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de Pfizer și BioNTech are o eficacitate de 93% în ceea ce privește prevenirea spitalizării tinerilor cu vârsta între 12 și 18 ani, arată un studiu de mici dimensiuni publicat de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA, relatează CNBC.

Studiul realizat de CDC a urmărit 464 de pacienți cu vârsta între 12 și 18 ani ce au fost internați în 19 spitale de pediatrie din Statele Unite între lunile iunie și septembrie ale acestui an, când varianta Delta a început să se răspândească vertiginos în această țară.

Cifre

Deși aproximativ 72% din tineri au avut cel puțin și o altă problemă medicală care i-a plasat într-una din categoriile de risc pentru dezvoltarea unor forme grave ale COVID-19, cercetătorii au descoperit că 97% din cei care au ajuns în spital nu au fost vaccinați împotriva coronavirusului.

„Aceste date sugerează că sporirea ratei de vaccinare în rândul acestui grup ar putea reduce incidența cazurilor severe de COVID-19”, au notat cercetătorii de la CDC în studiu.

În rândul tinerilor internați cu COVID-19, 6 au fost vaccinați împotriva coronavirusului și 173 erau nevaccinați. În jur de 43% din aceștia au avut nevoie de terapie intensivă, 16% ajungând în stare critică și doi pacienți murind din cauza COVID-19.

Constatările CDC sunt asemănătoare cu cele ale unui alt studiu desfășurat în Israel care a descoperit că vaccinul anti-Covid al Pfizer/BioNTech are o eficacitate de 92% în prevenirea spitalizării tinerilor cu vârsta între 12 și 15 ani.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră