Motanul Mittens a devenit mascota oraşului neozeelandez Wellington

05 Mar 2020 | scris de A.V.
Motanul Mittens a devenit mascota oraşului neozeelandez Wellington Galerie foto (3)

Un motan, care poate fi văzut în orice loc din capitala Noii Zeelande, a devenit o vedetă social media, cu 30.000 de followeri care vor să vadă online fiecare mişcare a lui Mittens. Pisica plimbăreaţă este bine-venită în saloanele de tatuaj, de înfrumuseţare sau în turnurile cu birouri din Wellington.

Mittens este în atenţia neozeelandezilor din 2018 când a fost zărit în diferite puncte din oraş, inclusiv la universitate, poştă şi într-o biserică catolică, fiind dus în mai multe rânduri la poliţie de localnici îngrijoraţi că se pierduse.

După ce l-a întâlnit de mai multe ori în diverse locuri, un angajat de la Protecţia animalelor a deschis o pagină Facebook pe numele lui Mittens, pentru a-i linişti pe oameni că nu este nevoie să „salveze” felina, căreia îi plac doar aventurile.

Pagina intitulată Plimbările aventuroase ale lui Mittens cuprinde şi o serie de reguli pentru interacţiunea cu motanul, între care „nu îi spuneţi lui Mittens să plece acasă”, „Nu speculaţi şi nu întrebaţi pe unde o fi Mittens” şi „nu discutaţi despre o răpire a lui Mittens”.

Vedeta felină are şi o pagină Wikipedia, în care ocupaţia lui declarată este ‘animal de companie/celebritate locală/personalitate media’.

Proprietarul motanului excentric, Silvio Bruisma, spune că pisica lui era la fel de plimbăreaţă când trăiau în Aukland, însă în centrul mai compact din Wellington a devenit mai uşor de găsit.

Silvio este singurul de la care Mittens acceptă hrană şi deşi iniţial au existat unele temeri legate de peregrinările aparent fără ţintă ale patrupedului, localnicii spun că motanul este prudent la trecerea străzii şi aşteaptă cuminte lumina verde a semaforului.

Într-una din zile, el a rămas însă blocat într-un magazin cu obiecte ieftine, unde a adormit. Adepţii săi de pe Facebook s-au mobilizat şi i-au refăcut traseul, pornind de la ultimul loc unde fusese văzut, şi au luat legătura cu proprietarii magazinului care i-au redat libertatea după câteva ore.

Alte stiri din Reportaj

Ultima oră