Și Bibi nu mai vine... Ședința de Guvern româno-israeliană a fost amânată

01 Iul 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Și Bibi nu mai vine... Ședința de Guvern româno-israeliană a fost amânată

Premierul israelian Benyamin Netanyahu a amânat sedința de guvern comună care ar fi trebuit să aibă loc în luna august la București, a anunțat pe Twitter jurnalistul israelian Attila Somfalvi de la Ynet.co.il, cel mai important site de informații din Israel.

Membrii Guvernului de la Ierusalim, în frunte cu premierul Benjamin Netanyahu (Bibi, cum este el alintat de prieteni și de presă - n.r) ar fi trebuit să efectueze o vizită în țara noastră, urmată de o ședintă comună de Guvern Israel-România.

Ideea ședinței comune a fost anunțată de ministrul israelian al Turismului, care s-a aflat în mai la București.  Yarin Levin a declarat, într-un interviu pentru TVR, că anul acesta, pentru a celebra cei 70 de ani de relații diplomatice româno-israeliene, ar trebui să ”facem ceea ce numim reuniunea G-G, a celor două guverne”.  ”Și, cum ultima şedinţă comună a avut loc în Israel în 2014, e rândul nostru să fim cei norocoşi şi să facem reuniunea anul acesta, în România. De altfel, acesta este mesajul cu care mă voi întoarce în Israel, mai ales că vrem să punem la punct o mulţime de cooperări bilaterale pe care vrem să le promovăm. O asemenea şedinţă comună va fi nu doar simbolică, ci în avantajul concret al ambelor ţări”, a spus ministrul israelian.

Liberalii au depus la Parchetul General o plângere penală pe numele premierului Viorica Dăncilă şi a liderului PSD, Liviu Dragnea, în contextul deciziilor luate de de şefa Executivului pe marginea mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte, acestea sunt acuzaţiile aduse de PNL în plângerea făcută la parchet.

“Nu puteam lăsa ca o ceată de pigmei care se joacă cu lopățica pe malul Insulei Belina să trădeze interesele României. Plângerea îl vizează și pe Dragnea. Este o sesizare de încălcare a Constituției prin săvârșirea unor categorii de infracțiuni precum difuzarea de informații nepublice, încălcarea Legii răspunderii ministeriale, prin refuzul de a-l informa pe președintele țării cu privire la acțiuni de politică externă, uzurparea de calități oficiale, ca argument și faptul că dragnea a anunțat la A3 că s-a luat decizia în guvern de mutare a Ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim, vizita secretă în Israel”, afirmă Ludovic Orban, președintele PNL.

Alte stiri din Politic

Ultima oră