Membrii USR votează online, timp de 5 zile, dacă vor ca Dan Barna să demisioneze

15 Noi 2019 | scris de A.V.
Membrii USR votează online, timp de 5 zile, dacă vor ca Dan Barna să demisioneze

Membrii USR încep să voteze online, începând de vineri, timp de 5 zile, dacă doresc ca președintele partidului, Dan Barna, să demisioneze după scorul de 15% obținut în primul tur al alegerilor prezidențiale.

Dan Barna nu a reușit să intre în turul doi pentru președinție, iar scorul obținut de el, 15%, a fost cu 7 procente sub cel obținut de Alianța USR-PLUS la alegerile europarlamentare din urmă cu doar șase luni. Mai mulți membri USR sunt nemulțumiți și au cerut o verificare prin vot a legitimității lui Barna ca lider al partidului.

„Făcându-ne speranțe mai mari, a fost cumva o dezamăgire pe care am experimentat-o și eu și colegii mei. Din perspectiva aceasta, decizia pe care eu am luat-o este aceea de a face o consultare. Vom avea 5 zile în care membrii vor putea să voteze o întrebare foarte simplă, dacă consideră sau nu să-mi dau demisia. Dacă ei consideră că e necesară o schimbare, voi face acest lucru fără nicio problemă, nu mă agăț de funcții sau ceva, însă nu mi-am dat eu demisia de onoare pentru că urmează o perioadă importantă, locale, apoi alegerile naționale”, a declarat Dan Barna la Realitatea Plus, conform Mediafax.

Alte stiri din Politic

Ultima oră