Dana Gârbovan demisionează din magistratură, ca să poată fi numită ministrul Justiției

26 Aug 2019 | scris de Andreea Vasilescu
Dana Gârbovan demisionează din magistratură, ca să poată fi numită ministrul Justiției

Judecătorul Dana Gârbovan, propusă de premierul Viorica Dăncilă pentru postul de ministru al Justiţiei, demisionează din magistratură. Anunțul a fost făcut chiar de ea, într-o postare în pagina sa de Facebook.

”Azi, 26 august 2019, la ora 9.00, am inregistrat la Sectia pentru judecatori a CSM solicitarea de a se lua act de demisia mea din magistratura.

In toata activitatea de judecator am spus ceea ce am crezut si am crezut in ceea ce spun, chiar daca nu era pe placul unei majoritati de moment. Odata ce am acceptat de principiu propunerea de a conduce Ministerul Justitiei, mi se pare firesc sa imi dau demisia din magistratura, pentru ca procedura efectiva de numire sa poata fi initiata.

Principalele 12 proiecte de solutii pentru imbunatatirea sistemului de justitie pe care doresc sa le implementez ca ministru al justitiei le gasiti la adresa:

https://www.facebook.com/dana.girbovan.5/posts/2438562839523483”, este anunțul făcut de judecător.

 

Viorica Dăncilă este aşteptată să trimită, luni, propunerile de remaniere preşedintelui Klaus Iohannis.

Ea a anunţat, vineri, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, nominalizările de miniştri şi a spus că luni îi va trimite preşedintelui solicitările în acest sens.

Propunerea pentru Ministerul Justiţiei este judecătorul Dana Gârbovan, în timp ce pentru Ministerul Afacerilor Interne a fost propus Mihai Fifor, iar pentru Ministerul Educaţiei Şerban Constantin Valeca, amintește News.ro.

Iulian Iancu a fost propus viceprmier pe probleme economice, iar Ana Birchall, pentru parteneriate strategice.

URMĂRIȚI AICI emisiunea Marius Tucă Show din 25 iunie, care a avut-o invitată pe Dana Gârbovan.

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră