UPDATE. Legea salarizării a fost adoptată. Dragnea: Voinţa Guvernului nu a fost destul de puternică

07 Iun 2017 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Legea salarizării a fost adoptată. Dragnea: Voinţa Guvernului nu a fost destul de puternică

Legea salarizării unitare a bugetarilor a fost adoptată miercuri, de Camera Deputaţilor, for decizional, urmând să meargă la promulgare, dacă nu va fi contestată la CCR.

Înaintea votului final, liderul PSD, Liviu Dragnea a afirmat că parlamentarii au contribuit cel mai mult la adoptarea acestei legi, voinţa Guvernului nefiind destul de puternică.

”Elaborarea acestei legi nu a fost un lucru foarte simplu. Din păcate, la un moment, dat voinţa politică a Guvernului de a duce lucrurile până la capăt nu a fost suficient de puternică. Cred că efortul Parlamentului, al tuturor parlamentarilor, a contat cel mai mult şi sunt convins că adoptarea acestei legi va spori prestigiul legislativ chiar dacă astăzi poate unii dintre noi nu ne dăm seama. Dincolo de dezbaterile şi criticile publice absolut necesare, ne-am confruntat cu mişcări, unele coordonate, care au încercat să împiedice adoptarea acestei legi. Mă bucur că am reuşit să depăşim aceste obstacole şi la final Parlamentul să reuşească să adopte o lege atât de importantă”, a afirmat Dragnea în plenul Camerei, conform news.ro

El a negat, totodată, că Legea salarizării ar duce la scăderi ale veniturilor în mai multe domenii, susţinând că aceste afirmaţii se bazează pe calcule eronate.

Cum liberalii au cerut prezenţa ministrului Finanţelor, Viorel Ştefan, liderul PSD a prezentat scuze în plen pentru absenţa acestuia. ”Faptul că ministrul de Finanţe n-a fost prezent azi, cu toate că liderul de grup se angajase, a fost un lucru care pentru noi, repet, nu a fost în regulă”,  a spus Liviu Dragnea .
 
Întrebat ce riscă Viorel Ştefan pentru această absenţă, liderul PSD a răspuns: ”Nu ştiu ce riscă. Până la riscuri, vorbim de o certitudine: a procedat incorect”. ”Cred că este o ofensă. Putem vorbi de o ofensă”, a adăugat liderul PSD. 
 
Cum premierul Grindeanu a fost într-o altă sală din Palatul Parlamentului, nu în plen, preşedintele PSD a spus că nu vrea să folosească ”cuvinte grele”, dar l-a întristat şi această atitudine, evitând să spună dacă a fost ofensă.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de Lege a salarizării, cu 188 de voturi ”pentru”, 28 ”împotrivă” şi 47 de abţineri. USR a anunţat de marţi seara, după adoptarea raportului în Comisia de muncă a Camerei, că intenţionează să sesizeze CCR în privinţa Legii salarizării.

Alte stiri din Politic

Ultima oră