Vineri, Celelalte Cuvinte 40 de ani la București !

16 Feb 2022 | scris de Alex Revenco
Vineri, Celelalte Cuvinte 40 de ani la București !

Pe 18 decembrie, la Timișoara, Celelalte Cuvinte au susținut concertul aniversar 40 de ani. Acesta a durat două ore şi jumătate și a putut fi urmărit de fanii formației din întreaga țară pe platforma vStage prin intermediul Ia Bilet.Iată ce s-a cântat atunci :

Prima parte:„Lumea asta”,„Caracteruri” (cu Ovidiu Roşu la vioară), „La ceas târziu”, „O să am”, „Ispita”, „Aşa e viaţa mea”, „Armaghedon”, „Neam blestemat”.

Partea a doua: „Boală de gânduri” (cu solourile lui Leontin Iovan, Marcel Breazu, Marius Pop, Călin Pop)„Cu 3 w”, „Se lasă rău”, „Stem” (instrumentală), „Fântâna suspinelor” (intro Florian Pittiş), „Între vise”, „Scrisori iubite”, „Un sfârşit e un început” (cu “duelurile” chitaristice Marius - Călin), „Dacă vrei”, “Iarba prin păr” (intro Florian Pittiș)

Lansată în 1981, formația Celelalte Cuvinte s-a lipit de sufletul fanilor, nu doar datorită metaforelor și muzicalității deosebite, ca în „Iarbă prin păr”, „Un sfârșit e un început” sau „Fără cuvinte”, dar și pentru unicele solo-uri de chitară și tobe într-un pur heavy metal ca în „Se lasă rău”. Prin albumul „Ispita”, orădenii de la Celelalte Cuvinte pare că i-au împăcat și pe fanii care îi iubeau pentru poezia deosebită din melodiile mai vechi, dar și pe rockerii înverșunați, obișnuiți să facă pogo pe piesele de pe albumul „Armaghedon”.Celelalte Cuvinte cântă despre dor, emoții și dureri adevărate, în interpretări unice și cu timbrul inconfundabil al vocii lui Călin Pop, stârnind amintiri de neuitat în sufletul fanilor de altădată, care o considera „cea mai originală și cea mai tare formație rock românească”!

„Clepsidra fără nisip” va fi al unsprezecelea album din istoria formaţiei şi primul în care Celelalte Cuvinte îl are în componenţă pe Marius Pop, despre care tatăl său spune că a adus un plus de determinare pe toate planurile în activitatea formaţiei.

Vineri, 18 februarie, Cuvintele vin în București pentru concertul 40 de ani în clubul Quantic

Câteva amintiri povestite de Călin Pop

-La 5 ani după Sonic, trupa de liceu in care s-a cristalizat nucleul viitorului grup (Călin- Tinu- Marcel), la Timișoara, studenții Pop, Iovan și Breazu au pus bazele formației Celelalte Cuvinte. Cine a fost nașul care s-a gândit la acest nume ?

- "Nașul" cel cu ideea de bază cu "Celelalte" a fost Breazu iar la doilea "cuvinte" l-am găsit eu. Inițial Breazu venise cu ideea de "Celelalte rugi" sau "porunci" ceea ce era irealizabil în epoca comunistă. Dar cum orice limbă e un sistem de comunicare umană prin cuvinte, am găsit titlul complet.

-După terminarea facultății ați ajuns la Oradea, ați început munca de ingineri și ați continuat cu muzica. Dimineața la job, după amiaza la repetiții. Cum a fost ?

 -Nu era obositor deoarece ca ingineri stagiari nu aveam prea mult de lucru pe unde eram repartizați iar seara, ora 18 o așteptam cu toții cu nerăbdare ca să facem repetiții și să plănuim noi piese, discuri și concerte.

-Primele albume au fost trase la Electrecord iar după 89 la case de producție independente. Au fost diferențe? De la înregistrări, care a fost cea mai placută întâmplare? Dar cea mai neplăcută?

-Diferențe nu au fost prea mari, am prins pionieratul  la casele independente private care chiar știau mai puține decât Electrecordul. Aș putea spune că in perioada Electrecord- vinil sunetul și mixajul nu are după mine prea multe ce să le poți reproșa, mai ales pentru că acolo funcționa cu brio deosebitul auz al regretatului maestru de sunet Theodor Negrescu, Nea Fredy, cum îi spuneam toți.

Cea mai plăcută întâmplare la înregistrări- apariția lui Moțu Pittiș la studioul Tomis (Electrecord) la primul album- îl invitasem la înregistrări, nefiind siguri că va veni. Cea mai neplăcută a fost că mereu nu era timp suficient, ni se dădea tot acolo pentru un album timp "cu porția", doar câteva zile, maxim o săptămână.

-Noul album va fi tot la Universal România ?

 -"Clepsidra fără nisip" tot cu casa Universal se face, după cum se observă deja după lansarea primelor trei single-uri.

- Concertul din Quantic va dura tot 2 ore jumătate?

-Concertul de la Quantic va dura sigur două ore și jumătate, incluzând și o scurtă pauză dintre cele două părți precum și o surpriză-secret pentru cei ce vor fi prezenți acolo, la locul faptei.

Program eveniment:

 17:00 – Acces public

18:30 – Concert Celelalte Cuvinte 40

Bilete:

- 75 lei - acces general - presale - epuizate, 80 lei - acces general - presale – până pe 17.02.2022 inclusiv -> https://bit.ly/33XRfBq si 100 lei - acces general - doar în ziua evenimentului - 18.02.2022 oline și la intrare.

Accesul este permis DOAR persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, posesoare de certificat verde(certificat digital sau printat, UE privind COVID) care se poate obtine accesand link-ul urmator -> https://certificat-covid.gov.ro/login
- persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, posesoare de certificat verde(certificat digital sau printat, UE privind COVID) care se poate obtine accesand link-ul urmator -> https://certificat-covid.gov.ro/login
- persoanelor care prezintă care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, posesoare de certificat verde(certificat digital sau printat, UE privind COVID) care se poate obtine accesand link-ul urmator -> https://certificat-covid.gov.ro/login 

 

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră