Celelalte Cuvinte prezintă două titluri de pe noul album

24 Noi 2021 | scris de Alex Revenco
Celelalte Cuvinte prezintă două titluri de pe noul album

Este vorba despre apariția primelor două single-uri ce marchează apariția viitorului nou album de studio Celelalte Cuvinte, intitulat  "Clepsidra fără nisip". Evenimentul are loc vineri 26, pe platformele streaming și download prin Universal Music România a două titluri, "Clepsidra fără nisip" și "Aproape cerul". A doua piesă are și un lyric video ce va apărea pe canalul oficial de youtube al trupei cu premiera tot vineri, ora 10.00 dimineața.

Acest viitor album, după toate probabilitățile va fi lansat prin toamna lui 2022 lansare oficială însoțită de o ediție limitată de CD-uri și viniluri. Momentan se așteaptă și aniversarea de 40 de ani care va fi realizată printr-un concert video streaming live în orașul devenirii- Timișoara,  transmis pe youtube și facebook. Celelalte Cuvinte speră că anul 2022 va oferi și posibilitatea organizării turneului aniversar 40,  în concerte cu public în București și orașele importante din țară. Câteva amănunte aflăm de la Călin Pop.

-Vineri, Celelalte Cuvinte prezintă niște noutăți. Despre ce este vorba?

- Suntem foarte bucuroși că reușim să aducem treptat la lumină cel de-al unsprezecelea album din istoria formatiei. Nu a fost și nici nu e ușor oricine orice ar spune. De asemenea apariția in trupă, deja de un an, a unei chitare-pereche iscusite cum este cea a lui Marius Pop ne-a adus un plus de motivație și determinare pe toate planurile.

-Noul album câte piese va avea ?

-Aproximativ zece, credem noi

-Cine semnează muzica, versurile ?

-Muzica Celelalte Cuvinte, Călin Pop, Marcel Breazu, versurile- Marcel Breazu

-Ultima oară- acum niște ani buni în urmă-  când am vorbit despre un nou album, am înțeles ca ar fi fost material pentru unul dublu

-Da, este vorba despre un posibil dublu vinil, iar ca CD, aproximativ o oră de muzică

-Marius are- categoric- un rol important în sound-ul formației dar văd că nu participă și la compozitie

- Când a apărut Marius piesele erau deja compuse dar și așa are un rol important în orchestrație și culoarea cantecelor. Pe viitor este clar că va avea un cuvânt important de spus și în viitoarele creații Celelalte Cuvinte.

-Ce chitare aveți - tu si Marius- și care sunt favoritele?

-Sunt o grămadă, împreună avem aproape 20, dintre care trei sunt acustice,  Favorita lui este Fender Stratocaster iar a mea Hamer Californian -Deluxe model.

-Ce pedale/amplificatoare folosiți ?

- Sunt multe dar tot ce pot să spun este că folosim în concerte la pedalier sistem analog și nu digital. Amplificatoare pe lămpi, Marshall, Engl, Mesa Boogie, Fender

-Unde e înregistrat noul disc, cine a făcut mix-ul, master-ul?

-În propriul studio de la sala de repetiție a formației cu contribuții și ale lui Marius din studioul lui, Rootz Music. Mix- Celelalte Cuvinte, mastering-Marcel Breazu & Marius Pop.

 

 

 

 

--

Alte stiri din Muzica

Ultima oră