LAMPIO - Cinci spectacole pentru elevi în luna martie la Palatul copiilor

01 Mar 2018
LAMPIO - Cinci spectacole pentru elevi în luna martie la Palatul copiilor Galerie foto (2)

Povestea delicată și plină de sensibilitate adaptată și dramatizată pentru copii, în regia lui Tony Adam, dramatizată de Victoria Pătrașcu și cu o scenografie semnată de Cristian Marin Lampio și grăuntele de lumină continuă să atragă săli pline de copii la Palatul Copiilor. Își dă concursul corpul de balet al Teatrului Stela Popescu, coordonat pentru acest proiect de cunoscutul coregraf  Ioana Macarie. 

Directorul general al Teatrului "Stela Popescu", Nicolae Pungă declara : "Lampio este primul spectacol pe care l-am văzut din repertoriul Teatrului Stela Popescu şi consider că este o carte de vizită convingătoare pentru publicul tânăr. În viitorul apropiat, teatrul îşi va extinde aria de adresabilitate, dar va păstra legătura cu publicul şcolar, care are atât de multă nevoie de o educaţie artistică de calitate."

Spectacolele lunii martie prezentate de Primăria Municipiului Bucuresti prin intermediul Teatrului „Stela Popescu” la Sala mică a Palatului Național al Copiilor, vor avea loc în zilele de 7 martie (ora 10), 10 martie (ora 11), 13 martie (ora 10), 16 martie (ora 10) şi 17 martie (ora 11).

"Înainte de fiecare spectacol mă gândesc la faptul că pentru unii acesta este primul contact cu teatrul. Ceea ce mă face să simt o responsabilitate uriașă. Gândul că cei mai mulți dintre copii o să rămână cu o amintire plăcută mă îndeamnă să tratez spectacolul cu și mai multa importanță. Iar adultii au de câștigat un moment de sinceritate cu ei înșiși. Și atât cât se deschid în legătură cu spectacolul, regăsesc în el un mesaj foarte simplu și foarte puternic." declară Alex Ivănoiu, titularul rolului principal din spectacolul „Lampio și grăuntele de lumină”. 

Deviza sub care se petrec toate întâmplările poveştii noastre : „Poți străluci doar atunci când faci ceea ce îți place cu adevărat!” Lampio este un licurici care și-a pierdut lumina. Nu știe unde și când, dar este convins că trebuie să o găseasca. Altfel, ce ar mai fi un licurici pe Pământ fără lumina? Și uite așa apar miracole, magie, prieteni, provocări, iar căutările micului nostru personaj nu se opresc până nu își descoperă menirea în viață, pentru că el asta caută, de fapt. Micul Lampio este erou într-o poveste terapeutică despre curaj, determinare, talent și descoperirea propriei valori. Este un spectacol care trebuie văzut cu sufletul, locul în care oamenii trăiesc cele mai mari transformări. Alături de Lampio veți cunoaște și alți licurici, dar și pe monstrul deznădejdii și pe uimitoarea Hope, pasărea speranței. Esențiale sunt, însă, lecțiile de viață pe care fermecătorul  nostru prieten, Lampio, trebuie să le învețe ca să ajungă în Cetatea Viselor, locul unde poate afla care îi este menirea. 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră