Electric Castle – 250 de artişti din 23 de ţări

23 Iul 2021 | scris de A.V.
Electric Castle – 250 de artişti din 23 de ţări

Organizatorii Electric Castle au anunţat miercuri o nouă listă de 40 de artişti care vor urca pe cele 15 scene din Bonţida şi Cluj-Napoca, între 6 şi 15 august.

Electric Castle se va desfăşura în peste 20 de locuri din Bonţida şi Cluj-Napoca. Cei 250 de artişti care au confirmat vin din 23 de ţări, de pe trei continente, informează news.ro.

În Cluj-Napoca, participanţii vor putea asculta legendarul grup rock Florian din Transilvania, fondat de muzicianul Mircea Florian, cel mai influent nume al muzicii româneşti de avangardă din anii ‘80 încoace. Albumele lor îmbină muzica rock şi electronică cu influenţe new wave, punk, minimal, kraut rock şi rock psihedelic.

De asemenea, Norzeatic va fi prezent pe scenă, alături de Quinta Spartă după o pauză de 5 ani.

HOSH va cânta pe domeniul Castelului Bánffy. Tot la Bonţida, atmosfera de festival va fi menţinută de artişti precum Riton. Acesta e cunoscut în special pentru lansarea melodiei „Friday”, alături de Nightcrawlers, un single devenit celebru în toată lumea. Melodia are la bază un video realizat de Mufasa şi Hypeman ce a devenit viral datorită dansului prin care e serbată venirea weekendului.

O altă prezenţă care contribuie la caracterul experimentalist al EC_Special este trupa IMPEX, o reprezentare cât se poate de autentică de progressive psychedelic rock, cu influenţe orientale.

DJ şi producător de succes, dar şi un artist complet, Matadorvine va fi prezent la Bonţida. A primit distincţia de „cel mai bun interpret live” de două ori, în 2014 şi 2016, la International DJ Awards, în Ibiza. Va performa la Bonţida şi francezul Rodriguez Jr, cel pentru care muzica electronică nu mai are secrete. Este, cu adevărat, un vizionar al muzicii tehno şi house. Mitsourava oferi un show, după o pauză de 7 ani, de muzică veche rromă maghiară combinată cu rădăcinile orientale şi sound-ul electronic. Ei dau o identitate nouă muzicii tradiţionale, iar complexitatea lor artistică îi transformă într-unul dintre cele mai apreciate grupuri muzicale est-europene, de talie mondială.

Line-up-ul complet al EC_Special, care cuprinde 250 de artişti, se regăseşte pe site-ul oficial al festivalului, acolo unde va fi disponibil, începând de joi, şi programul integral al evenimentului.

Campanie de informare şi de conştientizare pe tema vaccinării, la Bonţida, pe 24 iulie

Sâmbătă, la Bonţida va avea loc o campanie de informare şi de conştientizare despre importanţa vaccinării, realizată în parteneriat cu Guvernul României.

O acţiune dedicată locuitorilor comunei Bonţida, gazda Electric Castle de atâţia ani, la care va fi prezent şi Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Scopul campaniei este şi de a-i încuraja pe cei care îşi doresc să participe la EC_Special să o poată face în condiţii de maximă siguranţă. EC_Special 2021 va avea loc respectând normele pe care autorităţile le vor impune pentru perioada de derulare.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Muzica

Ultima oră