După 20 de ani, Corul Madrigal în colaborare cu Roton Music lansează două noi albume de colinde

21 Sep 2020 | scris de A.V.
După 20 de ani, Corul Madrigal în colaborare cu Roton Music lansează două noi albume de colinde Galerie foto (2)

Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin”și Casa de discuri Roton Music anunță o colaborare eveniment și lansarea,în această toamnă,a două noi produse discografice ce cuprind unele dintre cele mai frumoase lucrări dedicate Crăciunului.

Acesta este primul proiect discografic de amploare al Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu,după aproape două decenii. Lansarea celor două albume marchează și noua colaborare a celebrului cor cu Roton Music, una dintre cele mai importante case de producție din România. Albumele conțin înregistrări ale unor celebre compoziții dedicate sărbătorii Nașterii Domnului, cu siguranță cea mai iubită categorie de repertoriu a Madrigalului. Selecția va include lucrări clasice românești, dar și pagini muzicale internaționale, din registrul modern, care nu au fost interpretate până acum de niciun alt ansamblu coral românesc.

„Sunt bucuros că împreună cu partenerii noștri dela Roton Music putem lansa acest nou eveniment discografic, muzica cea mai iubită de publicul român, cea dedicată Crăciunului. Este un proiect pe care mi-l doresc de mult, în calitate de manager al Corului Madrigal. Cu atât mai mult mi se pare important să se întâmple acum, în acest an atipic, în care întâlnirea în sălile de concert a devenit atât de dificilă, iar acest cadou sonor cred că este o parte importantă din recuperarea normalității și magiei Crăciunului, așa cum o facem neîntrerupt de aproape 60 de ani.” – a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin

Prin cele două noi albume discografice, Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” continuă și îmbogățește una dintre cele mai longevive tradiții muzicale.Încă de la înființarea sa de către maestrul Marin Constantin,în anii României comuniste, Corul Madrigals-a conectat cu publicul său în cele mai semnificative momente ale calendarului spiritual.Colindele înterpretate de Corul Madrigal au devenit un adevărat atribut cultural al ultimei jumătăți de secol, iar puritatea și emoția unică a sonorității celui mai important ansamblu coral din țară au ajuns să se idenifice în inimile românilor cu spiritul sărbătorii Crăciunului.

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4.500 de concerte aplaudate în întreaga lume, impunându-se astfel ca un adevărat „brand de țară”. Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală.

În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summit-ului Global de Religie, Pace şi Securitate.

Anul acesta, Madrigal a împlinit 57 de ani de activitate neîntreruptă, fiind unul dintre cele mai longevive ansambluri corale.

În vara anului 2020, Corul Madrigal a desfășurat Stagiunea Estivală Madrigal cu cinci concerte cu tematici și repertorii diferite: „Hora staccato”, „Madrigal cântă copiilor”, „Muzica Renașterii”, „Bijuterii corale” și „Ave Maria”. În luna ianuarie a anului următor, Corul Madrigal va evolua în cadrul renumitului Festival de la  Salzburg, în celebra sală Mozarteum, sub bagheta dirijorului Ion Marin.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră