Cultura în vremea pandemiei: Filarmonica George Enescu se mută online

30 Mar 2020 | scris de A.A.
Cultura în vremea pandemiei: Filarmonica George Enescu se mută online

Viața culturală în România se adaptează noi vieți în care noi toți stăm în casă și resimțim lipsa activităților culturale, a concertelor, spectacolelor, pieselor de teatre. Așa cum în ultimele zile aproape toate teatrele și-au mutat activitatea în online și ne prezintă înregistrările spectacolelor din repertoriul, la fel se întâmplă și cu Filarmonica "George Enescu"

Filarmonica  deschide o stagiune specială, online, începând din 2 aprilie, cu unele dintre cele mai importante concerte înregistrate în ultimii ani, pentru a contribui, prin muzică, în lupta pe care umanitatea o duce împotriva COVID-19.

Astfel, Filarmonica "George Enescu" se alătură marilor instituţii muzicale ale lumii, Metropolitan Opera, Teatrul Balşoi, Berliner Philharmoniker, dar şi din România, care au înţeles, în această perioadă de criză, că prin accesul liber la cultură, prin difuzarea unor înregistrări de concerte şi spectacole online contribuie la o mai mare unitate şi înţelegere între oameni, se arată într-un comunicat transmis luni Agerpres.

Concertele vor fi transmise în fiecare joi, de la ora 19.00 pe site-ul oficial al instituției și pe pagina oficială de Facebook și reprezintă înregistrări din arhiva Filarmonicii.

Prima înregistrare va fi cea din 30 noiembrie 2018, din celebra serie "Concertele Centenarului de la Ateneul Român", concert care a fost dedicat de Filarmonica "George Enescu" şi de Ministerul Culturii Centenarului Marii Uniri.

Orchestra este condusă de maestrul Christian Badea, prim-dirijor principal al Filarmonicii şi unul dintre cei mai valoroşi artişti români de anvergură internaţională, iar în ipostază de solist este Daniel Ciobanu, laureat al numeroase concursuri internaţionale de pian, precizează comunicatul citat.

Programul concertului înregistrat cuprinde lucrări reprezentative din repertoriul românesc şi universal. Cele două "Rapsodii" de George Enescu marchează începutul şi finalul concertului. O altă creaţie autohtonă a fost selectată din creaţia lui Alfred Alessandrescu, continuator al moştenirii enesciene în secolul XX - poemul simfonic "Acteon". Pe lângă acestea, programul cuprinde lucrări semnate de doi dintre cei mai importanţi şi populari compozitori de anvergură universală - Serghei Rahmaninov şi Georges Bizet, cconform Agerpres.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră