Cultura în vremea coronavirusului: Opera din Sydney se mută online

31 Mar 2020 | scris de A.A.
Cultura în vremea coronavirusului: Opera din Sydney se mută online

Opera din Sydney a anunţat trecerea în mediul online în perioada pandemiei de coronavirus în care va prezenta spectacole online şi ar putea difuza reprezentanţii în direct, prin live-streaming, informează marţi DPA.

Printr-un mesaj postat pe pagina oficială suntem anunțață că, în timp ce Opera este închisă momentan, ni se aducă în casele noastre prin intermediul online-ului: înregistrărie săptămânale, imagini din arhivă care nu au mai fost niciodată prezentate publicului larg, podcasturi, articole, clipuri video și multe alte suprize pregătite de reprezentanții instituției.

"Explorăm posibilitatea oportunităţilor live-streaming pe perioada sezonului digital", a precizat pentru DPA un purtător de cuvânt al Operei din Sydney.

Începând cu data de 17 martie, Opera din Sydney şi-a suspendat activitatea cu publicul ca urmare a măsurilor luate la nivel naţional pentru stoparea răspândirii COVID-19. 

Louise Herron, directorul executiv al Operei din Sydney, a declarat că, în timp ce uşile instituţiei sunt închise, cele mai bune spectacole se vor regăsi online. "Sper că acest nou program digital de la Operă, un simbol naţional al creativităţii, va conecta, inspira şi oferi confort oamenilor din toată lumea în această perioadă dificilă", a adăugat ea.

Primul spectacol, difuzat miercuri, va fi înregistrarea spectacolului din 2019 susţinut de artista australiană Missy Higgins, iar sâmbătă, în cadrul programului digital, va fi prezentată Simfonia a IX-a de Beethoven, în interpretarea Orchestrei Simfonice din Sydney, concert susţinut în 2018, conform DPA, preluat de Agerpres.

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră