A murit Gigi Marga. Renumita artistă se afla la New York

10 Iun 2020 | scris de A.V.
A murit Gigi Marga. Renumita artistă se afla la New York

Muzica românească este în doliu, după ce Gigi Marga, una dintre cele mai renumite artiste din perioada de aur a șlagărelor autohtone, a murit la New York.

Georgeta ”Gigi” Marga s-a stins la vârsta de 91 de ani. Era o cunoscută interpretă de muzică ușoară, care a emigrat în Statele Unite ale Americii în anul 1986, aminteşte Anima News.

Cu doi ani înainte ca România să scape de regimul comunist, aceasta a obținut cetățenia americană.

Artista a copilărit în orașul Râșnov și a debutat în Corul Patriarhiei. Ulterior a cântat în corul Filarmonicii George Enescu. A studiat Științele Economice și Conservatorul și a fost repartizată la Întreprinderea Gaz Metan.

Informația conform căreia Gigi Marga a încetat din viață a fost dată de Grigore Culian, un apropiat al artistei și redactor șef al publicației New York Magazine.
”O veste tristă. Azi, 9 iunie 2020, în jurul orei 9 A.M., a plecat să le cânte îngerilor marea noastră artistă Georgeta “Gigi” Marga. Avea 91 de ani împliniți pe 22 aprilie a.c. (în aceeași zi cu autorul acestor rânduri!) și s-a stins pe un pat de spital din New York, după ce supraviețuise pandemiei cu coronavirus.
Am împărțit scena în urmă cu mai bine de 40 de ani, am făcut turnee împreună, iar destinul a făcut să ne reîntâlnim în America, unde m-am îngrijit personal să aibă o bătrânețe decentă, deși Gigi a rămas tânără întotdeauna prin spiritul și cântecele ei.
Pot să vă spun că nu am cunoscut vreodată o artistă atât de generoasă. Ne-a dăruit totul.
Gigi Marga s-a stins la fel de modest cum a trăit și o soartă nedreaptă a făcut să nu aibă parte nici măcar de o ceremonie funerară de rămas bun, pe care ar fi meritat-o din plin. Dumnezeu s-o ierte și s-o odihnească în pace.”, a scris Grigore Culian.

Pasiunea pentru cântat a artistei Gigi Marga a venit datorită glasului mamei sale. A învățat să iubească muzica încă din copilărie fascinată de glasul mamei sale care cânta deseori de dorul soţului care a murit de tânăr, scrie Jurnalul.

 

Gigi Marga era nelipsită din programele revelioanelor din anii ’70-’80, emisiuni de divertisment unde cânta live.

 

Absolventă de Conservator, obişnuia să “culeagă” toate cântecele mai greu de cântat … şi le dădea viaţă.
“Eu le cântam pe toate. Ce mi se dădea, aia cântam. Unele piese aveau intervale mai grele, ori, unele fete nu se uitau pe note. Eu le văd matematic. Le cântam pe toate”.

Gigi Marga a fost căsătorită cu avocatul Nicolae Giurea, iubirea vieţii sale, stinsă însă dramatic, prin moartea fulgerătoare a soţului său în 1985.

 

 

 

 

 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Muzica

Ultima oră