Directorul medical al unui spital de top din New York s-a sinucis

28 Apr 2020 | scris de A.A.
Directorul medical al unui spital de top din New York s-a sinucis

Dr. Lorna Breen a fost directorul camerei de gardă a Spitalului Presbyterian Allen din Manhattan, New York. Avea doar 49 de ani când s-a decis să-și curme viața, precizează BBC News.

Tatăl doctoriței a declarat că ea s-a aflat în linia întâi încă din primele zile de la izbucnirea pandemiei care a lovit atât de dur statul New York și a precizat că fiica lui nu s-a confruntat nu nicio problemă psihică în trecut. Din cele 56.000 de decese raportate de autoritățile americane, peste 17.500 au survenit în spitalele din New York.

Decesul a survenit în Charlottesville, Virginia unde aceasta se retrăsese alături de membrii familiei.

Lorna contractase și ea noul coronavirus din spital, dar s-a întors la muncă la mai puțin de o spătămână și jumătate cât a petrecut în izolare pentru a se lupta cu boala. Colegii doctoriței au observat că era destul de afectată psihic de situația din spital și au decis să o trimită acasă din nou.

Tatăl lui Breen a declarat că în ultima convorbire telefonică cu fiica lui, aceasta părea destul de detașată de gravitatea pandemiei, dar îi povestea că de multe ori pacienții decedau înainte de a fi scoși din ambulanțele care formau cozi în fața camerei ei de gardă. Zeci de pacienți și-au găsit sfârșitul pe patul de spital.

Conform relatărilor ziarului Times, Lorna este un adevărat erou, ea luptând cu noul coronavirus încă de la declanșarea pandemiei.  Breen era un creștin devotat, îi plăcea foarte mult să schieze și să danseze, iar o zi pe săptămână și-a petrece ca voluntar în căminele de bătrâni din zonă.

Atât colegii doctoriței, cât și departamentul de poliție care a răspuns apelului ce anunța decesul cadrului medical, au declarat-o o eroină.

”Cadrele medicale care luptă în prima linie nu dezvoltă o imunitate fizică și psihică chiar dacă sunt obișnuiți să trateze pacienți la limita dintre viață și moarte. Aceștia lucrează sub o presiune imensă, dar imposibilitatea de a salva atât de mulți oameni atârnă extrem de greu în sufletele lor”, a declarat șeful poliției.

Guvernatorul New York, Andrew Cuomo a anunțat că un studiu a relevat că peste 25% din locuitorii statului au fost infectați cu noul coronavirus.

Alte stiri din Externe

Ultima oră