Dosarele DNA, despre scandalul Hexi, sâmbătă, la Prima TV. Cazul văzut prin ochii jurnaliștilor Catalin Tolontan si Mirela Neag

13 Mai 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Dosarele DNA, despre scandalul Hexi, sâmbătă, la Prima TV. Cazul văzut prin ochii jurnaliștilor Catalin Tolontan si Mirela Neag

“E un esec foarte mare. Si al statului, dar daca tot suntem cetateni cred ca si al nostru.” Sambata, la PrimaTV, Marius Saizu prezinta cazul Hexi Pharma prin ochii celor care au investigat diluarea materialelor care trebuiau sa dezinfecteze spitalele din Romania: Catalin Tolontan si Mirela Neag. Afla cum au ajuns cei doi jurnalisti in posesia probelor care au dus la o ancheta de amploare ce zguduie din temelii sistemul medical romanesc.

 

“Faptele sunt dezolante pentru cetatean in raport cu statul pe care el il plateste si care ar trebui sa-l sprijine. Cand am spus cu totii ca, de fapt, Colectiv este o rascruce nici macar n-am realizat cat de mare este aceasta rascruce. Dar este.”spune Catalin Tolontan in acest interviu.

 

In acelasi timp, Mirela Neag afirma ca: “Eu cred ca este un sistem infectat. Orice medic si-ar fi pus la un moment dat, in zece ani de zile, intrebarea, domnule, cumparam dezinfectanti cu tonele, de ce avem in continuare infectii nosocomiale printre pacienti?”

 

Catalin Tolontan si Mirela Neag fac parte din echipa Gazetei Sporturilor care a investigat cazul Colectiv si care au ajuns usor, usor la dezvaluirile legate de diluțiile facute de Hexi Pharma si la detaliile socante in scandalul dezinfectanților.

 

“E un esec foarte mare. Si al statului, dar daca tot suntem cetateni cred ca si al nostru. Nu-i un esec si al nostru ca n-am chestionat medicina noi? ” mai spune Catalin Tolontan in interviul pentru emisiunea Dosarele DNA de sambata de la PrimaTV, adaugand ca: “Am incredere in DNA ca ar putea sa rezolve acest dosar. Am incredere. A dovedit de multa vreme si cel putin in ultima vreme, in ultimii ani, faptul ca si-a facut treaba. N-ar trbui sa mizez doar pe DNA si nu ma simt bine spunand asta, realmente. In calitate de cetatean ar trebui sa cer organelor nonjudiciare in primul rand sa rezolve lucrurile... ministerul, Guvernul, ca noi nu l-am ales pe DNA sa ne conduca tara asta.”

 

Astfel, sambata la PrimaTV, de la ora 23.00, Dosarele DNA abordeaza corupția sistemului medical din Romania si poți afla cine e implicat in aceasta mafie.   

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră