Vrei să cunoști istoria bogată a lenjeriei de corp pentru bărbați

22 Apr 2022
Vrei să cunoști istoria bogată a lenjeriei de corp pentru bărbați Galerie foto (2)

Lenjeria intimă este o parte integrantă a garderobei noastre și este destul de comun ca noi să putem alege dintre toate tipurile și culorile posibile. Dar cunoașteți istoria acestui element de bază al garderobelor noastre?

Vânătorii preistorici se acopereau cu ce aveau la îndemână

În vremuri preistorice, strămoșii noștri se acopereau cu ce aveau la îndemână. Șorturile confortabile, disponibile în magazinele moderne de îmbrăcăminte, erau de neimaginat pentru oamenii preistorici. În același timp însă, șorturile ne amintesc destul de mult de hainele lor, pe care le foloseau pentru a-și acoperi zonele intime. Le ofereau același sentiment de libertate.

Pe de altă parte, acești pantaloni scurți preistorici erau creați din piele, blană și iarbă. Din fericire, azi avem la dispoziție bumbacul, ceea ce face ca purtarea șorturilor să fie foarte plăcută.

Perioada pânzei romane

Odată cu apariția antichității, în special în Roma antică, a venit o perioadă de scurtare a lenjeriei de corp, iar vechii romani începuseră să poarte doar un simplu material din pânză, acoperind într-adevăr doar elementele esențiale. 

Lenjerie intimă decorată în Creta 

Insula grecească, Creta, se deosebea de alte teritorii grecești din antichitate prin faptul că locuitorilor le plăcea să își decoreze pânza pe care o foloseau pentru a-și acoperi zonele intime. Motto-ul era „cu cât mai ornamentat, cu atât mai bine„. Acest lucru îi deosebea de restul populației, deoarece grecii erau deosebit modetați și minimaliști.

Când s-a produs schimbarea?

În mod ciudat, de la căderea Imperiului Roman până în secolul al XIII-lea, acoperirea zonelor intime a încetat să mai fie o problemă. Bărbații purtau cămăși lungi care ajungeau până sub genunchi, așa că nu era nevoie de lenjerie intimă. Dar acest lucru s-a schimbat în secolul al XIII-lea, când primii chiloți bărbătești au văzut lumina zilei.

Chiloți versus boxeri

Au trecut destul de mulți ani de la apariția primelor piese de lenjerie intimă pentru bărbați. Dar există încă o luptă între două tabere, și anume iubitorii de boxeri de bărbați și cei care preferă chiloții clasici. Boxerii copiază formele corpului unui bărbat și se caracterizează prin aspectul strâmț. Pe de altă parte, chiloții acoperă zona necesară, fără să continue pe coapse, fiind potriviți pe sub pantaloni mulați.

 

Tendințe moderne în materie de lenjerie pentru bărbați

Faptul că lenjeria pentru bărbați nu rămâne în urma femeilor este evidențiat și de faptul că fiecare epocă aduce cu sine tendințe diferite. Boxerii sunt de obicei purtați în așa fel încât marca acestora este vizibilă pe banda elastică, un tren foarte popular în special în rândul tinerilor. 

 

În ce tabără de lenjerie intimă te afli? Preferi slipii, șorturile sau boxerii? Oferta de astăzi este atât de variată încât toată lumea poate alege. Din fericire, există tot felul de materiale, croieli și dimensiuni. Pentru că, să fim sinceri, pânza din antichitate poate fi plăcută și confortabilă în lunile de vară, dar imaginează-ți cât de nepractic ar fi în lunile reci de toamnă și iarnă.

 

 

 

 

Alte stiri din Life style

Ultima oră