Proiect arhitectural și clădire-concept: Chillya, spațiul rural din București

04 Noi 2020
Proiect arhitectural și clădire-concept: Chillya, spațiul rural din București

Strada Atlasului este o una liniștită, plină de verdeață, pe undeva aproape de Băneasa. La numărul 3, o poartă și un gard cu litere agățate pe ele îți arată că acolo este un spațiu deosebit.

Deschid poarta și mă întâmpină tăcute două căsuțe, de o parte și de alta a unei mici terase. În spate, o curte cu iarbă și plante, o trambulină elastică, o poartă de mini-fotbal și un grătar. Toate astea sunt semne că am ajuns la Chillya, locul unde poți crea în liniște, în Bucureștiul agitat.

Această chilie urbană nu a fost gândită să înlocuiască o casă sau o cameră de hotel și nu este nici substitut pentru o rulotă. Este un spațiu temporar; pentru iarnă, nu există instalație termică, doar în chilia anexă există o toaletă, dar nu și duș.

Chilia de locuit are spații de depozitare sub dușumea și sursă de curent. Patul se dezvăluie dacă ridici placa principală a dușumelei. Patul este la nivelul solului, ceea ce-ți accentuează impresia că ești în natură. Vara, când este foarte cald, poți dormi cu ușa deschisă, pentru a auzi greierii și cocoșii vecinului de lângă.

POVESTEA INTEGRALĂ A PROIECTULUI O GĂSIȚI AICI

Alte stiri din Life style

Ultima oră