De azi, masca este obligatorie și în spațiile publice în București

20 Oct 2020 | scris de A.V.
De azi, masca este obligatorie și în spațiile publice în București

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a decis ca masca să fie obligatorie în București în toate spațiile publice închise și deschise. Școlile din București intră în scenariul roșu, astfel cursurile vor fi desfășurate online.

De asemenea, restaurantele, cafenelele, teatrele, cinematografele și sălile de jocuri de noroc vor fi închise pentru următoarele 14 zile.

Măsurile se aplică din 20 octombrie.

Decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență vine după ce rata de infectare în Capitală a ajuns luni la 3,19 la mia de locuitori.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat luni alte 2.466 de infecții cu coronavirus (dintr-un total de doar 8.040 de teste) și 59 de decese din cauza COVID-19. Totuși, rata de pozitivare depășește 30%.

Numărul pacienților internați la ATI a urcat la o cifră record de 757, față de 749 ieri.

Bilanțul urcă astfel la un total de 182.854  de cazuri, dintre care 5.931 au decedat. Sunt 132.082 de pacienți declarați vindecați.

UPDATE

Un mesaj RO ALERT transmis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a fost primit marți dimineață de abonații rețelelor de telefonie mobilă din București.
Mesajul transmite că în Capitală a fost depășită rata de infectare Covid de 3 la mia de locuitori, că masca de protecție este obligatorie atât în interior, cât și în exterior, precum și că “școlile își vor desfășura cursurile online” pentru următoarele 14 zile.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră