Motivele pentru care femeile sunt complexate

20 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Motivele pentru care femeile sunt complexate

Concluzia unor studii recente arată că femeile sunt mai complexate decât bărbaţii, iar complexele vizează situaţia materială, socială, cariera şi aspectul fizic.

Complexele sunt stări emoţionale care derivă dintr-o autoevaluare drastică a calităţilor/defectelor şi a realizărilor prin compararea cu ceilalţi. De cele mai multe ori, în urma acestei evaluări cele mai multe persoane se simt frustrate, tensionate şi intră în depresie. Reacţia firească ulterioară este, aşa cum e de aşteptat, închiderea în sine şi izolarea de ceilalţi.  Iată care sunt cauzele principale ale apariţiei complexelor:

Aspectul fizic 
Peste 85% dintre respondentele studiului au afirmat că sunt tot timpul preocupate de aspectul lor fizic. Printre problemele care reprezintă un motiv de îngrijorare sunt estetica dentară, greutatea şi celulita.

Situaţia materială 
Este extrem de importantă pentru femei. Conform studiului, cele care câştigă sub 2500 de lei pe lună se simt foarte complexate, întrucât nu îşi pot satisface toate dorinţele. Răspunsurile acestora indică faptul că ele sunt interesate să îşi cumpere accesorii, de la genţi la bijuterii, îmbrăcăminte şi încălţăminte, telefoane de ultimă generaţie. Peste 50% dintre repondente au afirmat că îşi doresc să aibă telefoane de ultimă generaţie, iar un iphone 7 este primul pe listă.

Cariera 
Femeile care au trecut de 25 de ani se îngrijorează din ce în ce mai mult cu privire la cariera lor, mai ales dacă până la această vârstă nu au avut niciodată un job stabil, ci au schimbat foarte multe locuri de muncă. De asemenea, încep să apară frustrările pentru că trebuie să o ia mereu de la capăt, pe poziţii de juniori, iar beneficiile nu sunt deloc satisfăcătoare. Se pare că femeile care lucrează în firme mici se simt mai complexate decât cele care au joburi în multinaţionale.

Relaţiile eşuate 
Femeile care au trecut de 27 de ani şi care au avut mai multe relaţii, precum şi cele divorţate sunt extrem de complexate din cauza faptului că nu au reuşit să-şi găsească perechea. Starea lor depresivă este accentuată de reţelele de socializare unde văd prietene şi cunoştinţe căsătorite sau care aşteaptă un copil. Ele trec foarte greu peste urmele lăsate de foştii parteneri şi se simt complexate, crezând că problemele sunt numai la ele. 

 

 

Alte stiri din Life style

Ultima oră