Coronavirus: după carantină, cererile de divorț explodează

20 Mar 2020
Coronavirus: după carantină, cererile de divorț explodează

Să locuieşti în spatele ușilor închise 24 de ore pe zi cu partenerul tău poate fi împovărător și poate avea consecințe grave. În China, cererile de divorț au crescut de la sfârșitul carantinei.

Jumătatea ta, îl iubești, mult. Dar a-l vedea în fiecare minut al zilei și al nopții, fără niciun alt contact uman, este uneori sufocant. Așadar, imaginați-vă pentru cuplurile care aveau deja probleme înainte de carantină, scrie cosmopolitan.fr.

Cereri de divorț după carantină

Ne-am obişnuit să spunem că, pentru ca un cuplu să dureze și să rămână solid, cei doi trebuie să se vadă, să-şi ofere momente privilegiate în doi. Dar nu prea multe. Într-adevar, potrivit registrelor din multe orașe din China, carantina a facut sa explodeze literalmente numarul cererilor de divorț.

Potrivit cotidianului chinez Global Times, după ce faza de carantină totala din cauza Covid-19 a fost ridicată, multe cupluri s-au grăbit la birourile de înregistrare a divorțului.

Motivul: prea mult timp petrecut împreună a readus certuri vechi. Ușa închisă agravează efectul enervant pe care îl simțim uneori față de micile manii ale jumătății sale.

Cuplul supraviețuitor

Cu toate acestea, după cum relatează ziarul, unele cupluri nu divorțeaza. Într-adevăr, odată ieșite din carantină, atuni când toată lumea își poate relua obiceiurile și contactul cu alte persoane din afară, lucrurile se calmează.

Decizia de divorț luată la cald este abandonată

Este important să ne dăm seama că a fi închis în casă favorizează certurile și că, prin urmare, este normal să te enervezi.

Potrivit Wall Street Journal, subiectele cele mai recurente ale disputelor în cupluri sunt igiena și măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului dar și limitarea contactelor cu rudele sau chiar rezervele alimentare.

Așadar, respiram, rămânem acasă, avem răbdare și spunem că un test în doi (sau 3, sau 4 etc ...) nu va face decât să ne consolideze legăturile. Pentru că este, de asemenea, o oportunitate de a ne concentra asupra elementelor esențiale.

 

Alte stiri din Life style

Ultima oră