Cine este Generația Alfa și care sunt interesele ei

08 Apr 2019 | scris de A.V.
Cine este Generația Alfa și care sunt interesele ei Galerie foto (4)

Despre generația Millennials – a celor născuți după 1980 – se vorbește puțin în România, iar despre copiii lor – așa numita Generația Alfa, cu atât mai puțin, deși studiile arată că micuții născuți după 2010 vor fi cei mai numeroși, cei mai educați și vor beneficia de cea mai bună situație financiară din toate timpurile.

Generația Alfa este sinonimă cu “nativii digitali”, adică toți cei care s-au născut în plină expansiune a tehnologiei și a Internetului, sunt cei care s-au născut în momentul în care Instagram și iPad-ul au fost lansate și se preconizează că, la nivel mondial, 2,5 milioane de copiii Alfa se nasc săptămânal, iar generația Alfa va atinge un total de 2 miliarde de persoane până în anul 2025.

Mai mult, despre Generația Alfa se spune că va schimba radical lumea în care trăim, în bine. Se spune că sunt cei mai flexibili oameni, care se pot adapta foarte ușor la schimbări și, poate cea mai importantă caracteristică a lor, că suferă de prezenteism (adică sunt interesați de ce se întâmplă aici și acum și sunt foarte puțini interesați de trecut sau viitor).

Generația Alfa, urmașa Generației Millennials, ridică deja părinților o serie de provocări, care pot fi depășite doar printr-o corectă și solidă informare și prin conectare cu copiii noștri.

Este ceea ce își propune să aducă în atenția publicului prima Conferință Națională de Parenting ”Părinți și copii”, care se va desfășura la Iași, la 13 aprilie 2019, în Sala ”Eminescu” a Hotelului Traian, în intervalul orar 9.30-17.00.

Subiectele, la fel de incitante ca și provocările ridicate de copiii Alfa, despre care se spune că vor fi cea mai educată, cea mai bogată și cea mai longevivă generație din istorie, vor face referire la: conectarea emoțională în era digitală; efectele relațiilor de cuplu asupra copiilor din Generația Alfa; parenting în situații de criză; rolul tatălui în viața copiilor Alfa, educația financiară a copiilor etc.

Aceste subiecte vor fi abordate de câtre cinci keynote speakeri, toți cinci părinți de copii Alfa:
Irina Nichifiriuc – Specialist în parenting, blogger “Sfatul Mamei” și mamă a trei copii; 
Crina Coliban – Specialistă în nutriție, mamă a unui copil; 
Robert Diaconeasa – Blogger “Daddy Cool”, tatăl unui copil
Ioana Codreanu – psiholog, mamă a doi copii
Raluca Munteanu – antreprenor, mamă a patru copii
Invitati speciali:
Bogdan Tănasă  – Inițiatorul proiectului umanitar “Casa Share”
Iuliana Sosu – Antreprenor, blogger care scrie cu umor despre experiența ei în lupta cu cancerul, mamă a doi copii
Magda Tepoi – Antreprenor, Transformative Coach, mamă
Cristina Nichita – Creatoare de modă, fondator al Asociației Surâsul Albastru, însoțitorul copiilor cu autism 
Moderator: Izabela Marinescu, jurnalist, realizatoarea emisiunii ”Parenting XXI”, de la Canal 33.
Conferința este organizată de comunitatea Mamprenoare, a mamelor antreprenor din România.

În paralel cu conferința va avea loc și un târg de produse și servicii pentru copii, precum și ateliere educaționale pentru copii sau sesiuni de ședințe foto pentru participanți. Toate acestea vor fi oferite de către mamele din comunitate.
Biletele se pot achiziționa online, de pe site-ul www.mamprenoare.eu

 

Alte stiri din Life style

Ultima oră