A murit celebra creatoare de modă Laura Biagiotti

26 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
A murit celebra creatoare de modă Laura Biagiotti

Laura Biagiotti, a cărei casă de modă este una dintre cele mai importante din Italia, a murit într-un spital din Roma după ce a suferit miercuri un infarct în locuința sa. Ea avea 73 ani, relatează USA Today.

Medicii veniţi la locuinţa sa au reușit să o resusciteze, dar a suferit vătămări grave ale creierului şi a murit ulterior în spital. Fiica ei, Lavinia Biagiotti Cigna, a anunțat moartea mamei sale pe Twitter.

Biagiotti a început să creeze îmbrăcăminte pentru femei în anii 60 și până în anii 80 şi-a creat propriul brand. În 1988, ea a devenit primul designer italian care a prezentat un spectacol de modă în China, colecţia cuprinzând rochii și bluze din mătase și cașmir. Ea a fost supranumită Regina Caşmirului.

De asemenea, în 1995 a fost primul designer care prezentat un spectacol de modă în interiorul zidurilor Kremlinului la Moscova.

Ea a creat şi îmbrăcăminte pentru bărbați, o linie pentru femei plinuţe, Laura Piu, și o linie pentru copii. Compania sa produce ochelari de soare, alte accesorii și parfumuri, inclusiv celebrul parfum "Roma", botezat după orașul de origine al lui Biagiotti.

Născută pe 4 august 1943, Laura Biagiotti a studiat pentru a deveni arheolog, dar a renunțat la aceste planuri pentru a-și ajuta mama să conducă o afacere cu îmbrăcăminte.

În anii de început, a călătorit frecvent în Statele Unite pentru a se iniţia în afaceri și tehnologie. După colaborarea cu case de modă celebre precum Emilio Federico Schuberth și Roberto Capucci, ea și-a prezentat propria colecție la Florența, în 1972.

"A fi un designer de modă este ca și cum ai face un juramânt. Devine religia ta pe viață ", a declarat ea în 1987 pentru Associated Press.

Laura Biagiotti a fost întotdeauna mândră de Italia ei natală și ani de zile a purtat un șal  din cașmir țesut în roșu, alb și verde, culorile steagului italian. "Sunt convinsă că adevărata mină de aur din țara noastră este eticheta "Made in Italy", spunea ea în 2011.

Biagiotti a locuit într-un castel medieval de pe vârful unui dealului din afara Romei, pe care l-a restaurat și care e sediul central al companiei sale.

Soțul ei, Gianni Cigna, care i-a fost partener de afaceri, a murit de leucemie în 1996. Ea are o fiică, Lavinia, care lucrează ca director de creație al casei de modă.

 

Alte stiri din Life style

Ultima oră