Dar cum pacienţii nu cunosc acest detaliu important referitor la problema cardiacă pe care au, ei nu beneficiază de tratamentul adecvat care să-i protejează de pericolul de a trece printr-o nouă criză, de data aceasta mai puternică.
Pentru realizarea acestui studiu, dr. Soliman şi echipa de medici au studiat dosarele medicale ale 9.500 de bărbaţi şi femei cu risc cardiac.
În timpul studiului, 317 participanţi au făcut o criză cardiacă "tăcută" şi 386, un infract cu simptome tipice. Asta înseamnă că, în grupul persoanelor care au suferit un infarct, 45% au avut un infarct silenţios, fără simptome.
Autorii studiului subliniază că, totuşi, criza cardiacă "tăcută" este detectată cu întârziere, de regulă atunci când este efectuată electrocardiograma, care decelează urmele lăsate la nivelul inimii.
Fiecare participant la studiu a fost monitorizat timp de 20 de ani. Cercetătorii au observat, atenţie, că crizele cardiace silenţioase triplează, ulterior, riscul de moarte provocată de o boală cardiovasculară. Medicii au mai stabilit că acest tip de infarct este mai frecvent la bărbaţi, comparativ cu femeile.