Facebook, din ce în ce mai multe greşeli. A făcut publice postările private a 14 milioane de utilizatori!

08 Iun 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Facebook, din ce în ce mai multe greşeli. A făcut publice postările private a 14 milioane de utilizatori! Galerie foto (2)

Te numeri printre cei 14 milioane de utilizatori care s-au trezit expuşi? Ai vrut să ţii nişte postări doar pentru prieteni, iar alţi ochi să nu le vadă? Ghinion!

Postările a 14 milioane de utilizatori Facebook au putut fi văzute de oricine, deşi setările de intimitate nu prevedeau vizibilitatea publică a acestora. Aşa, simplu, pam, pam. Şi compania a recunoscut.

Chiar Facebook a anunţat că un bug a modificat setările de intimitate ale postărilor a 14 milioane de utilizatori. Astfel, în loc să fie vizibile doar prietenilor, postările în cauză au putut fi văzute de toată lumea.

Conform oficialilor companiei, au fost afectate postările publicate în perioada 18 – 27 mai. În acest moment problema este rezolvată, iar setările de intimitate au revenit la normal.

De parcă nu ar fi fost suficiente controversele legate de practicile Facebook în relaţia cu utilizatorii reţelei, a mai venit şi asta. Utilizatorii afectaţi vor primi o notificare pe Facebook care îi va înştiinţa legat de această problemă şi le va sugera să-şi revizuiască setările de intimitate ale postărilor din perioada în care acestea au fost alterate de bug. Adică tot ei să piardă timp să se ocupe de setări, după ce au făcut-o deja o dată, când au postat mesajele cu pricina!

După scandalul Cambridge Analytica, când au fost compromise datele a 87 de milioane de utilizatori, Facebook a fost recent acuzată că a împărţit informaţiile pe care le are despre utilizatorii săi cu producătorii de smartphone-uri.

Alte stiri din It

Ultima oră