WhatsApp trimite 100 de miliarde de mesaje pe zi, cât înregistra în noaptea de Revelion, înainte de pandemia de coronavirus

30 Oct 2020 | scris de I.D.
WhatsApp trimite 100 de miliarde de mesaje pe zi, cât înregistra în noaptea de Revelion, înainte de pandemia de coronavirus

Pandemia a adus creşteri spectaculoase pentru serviciile de comunicare în general, iar WhatsApp, liderul incontestabil al categoriei, doboară noi recorduri de utilizare.

Cea mai folosită aplicaţie de chat, WhatsApp, a ajuns în postura de a trimite într-o zi, în medie, 100 de miliarde de mesaje pe zi, profitând de nevoia în creştere de comunicare pe fondul pandemiei.

De notat că este vorba de o medie a traficului, nu de un vârf. WhatsApp atingea şi până acum, în anumite zile de vârf, precum noaptea de Revelion, pragul de 100 de miliarde de mesaje. Însă, acum, acest nivel este norma.

În urmă cu 6 ani, WhatsApp trimitea zilnic în medie 50 de miliarde de mesaje, la jumătate faţă de astăzi. Atunci, însă, WhatsApp avea sub 500 de milioane de utilizatori.

Acum, WhatsApp are peste 2 miliarde de utilizatori în întreaga lume, iar cel mai apropiat concurent, cu aproximativ 1,3 miliarde de utilizatori, este colegul Facebook Messenger.

Facebook lucrează în prezent la unificarea celor trei soluţii ale sale de comunicare, printre care se regăseşte şi Instagram Direct. Deja unii din utilizatorii Instagram şi Messenger pot comunica între ei.

Între timp, WhatsApp încearcă să-şi pună la punct slaba aplicaţie de desktop, lucrând la o interfaţă nouă şi la funcţiile de comunicare audio şi video.

sursa: News.ro, sursa foto: Pexels

Alte stiri din It

Ultima oră