Facebook, Instagram şi WhatsApp au revenit la normal, dar cauza problemelor de miercuri nu e cunoscută

04 Iul 2019 | scris de I.D.
Facebook, Instagram şi WhatsApp au revenit la normal, dar cauza problemelor de miercuri nu e cunoscută

Reţeaua socială Facebook a anunţat, pe Twitter, la începutul zilei de joi, că este din nou operaţională 100% după o pană majoră ce i-a afectat miercuri diferite servicii în lume (Facebook, Messenger, Instagram şi WhatsApp).

Potrivit website-ului DownDetector, care supraveghează funcționarea celor mai populare site-uri Internet, utilizatorii platformelor Facebook au văzut că primele dificultăţi au apărut în jurul orei 12:00 GMT.

"Problema a fost de atunci rezolvată şi ar trebui să funcţionăm din nou 100% pentru toată lumea", a anunţat reţeaua socială pe Twitter la 00:06 GMT joi, exprimându-şi regretul pentru "orice neplăcere" legată de această pană.

Un purtător de cuvânt al Facebook, care a vorbit de asemenea în numele Instagram şi WhatsApp, a explicat că o "operaţiune de mentenanţă" a provocat accidental întreruperea funcţionării, împiedicând partajarea fotografiilor şi videoclipurilor, potrivit mass-media americane.

Mii de utilizatori din diferite regiuni ale lumii s-au plâns de problema întâmpinată, în special în Europa şi America de Nord, potrivit DownDetector. Persoane fizice, dar de asemenea întreprinderi şi organizaţii au fost afectate, inclusiv în România.

La mijlocul lunii martie, Facebook a cunoscut cea mai lungă pană din istoria sa de aproape 24 de ore, din cauza unei probleme a serverelor, provocând diferite reacţii pe internet prin intermediul altor reţele.

Facebook susţine că are 2,7 miliarde de utilizatori activi lunar pe toate platformele sale.

Contactată de AFP, Facebook nu a oferit detalii despre această pană miercuri noapte.

Alte stiri din It

Ultima oră