WhatsApp anunță că are peste 2 miliarde de utilizatori în întreaga lume

14 Feb 2020
WhatsApp anunță că are peste 2 miliarde de utilizatori în întreaga lume

WhatsApp, aplicația de mesagerie criptată deținută de Facebook, a anunțat miercuri, 12 februarie, că are acum peste două miliarde de utilizatori la nivel mondial și a spus că este „hotărâtă” să le protejeze comunicațiile private.

„Suntem încântați să împărtășim faptul că, până în prezent, WhatsApp are peste două miliarde de utilizatori în întreaga lume”, a indicat grupul într-o postare pe blog, subliniind importanța protejării conversațiilor, fotografiilor, videoclipurilor și a altor date personale ale utilizatorilor săi.

„Știm că cu cât ne conectăm mai mult, cu atât mai mult trebuie să protejăm” datele, a spus el. „Pe măsură ce trăim mai mult din viața noastră online, protejarea conversațiilor noastre este mai importantă ca niciodată”. WhatsApp asigură că fiecare mesaj trimis este „securizat” printr-o „criptare puternică”, pe care o aseamănă cu „o yală digitală care nu poate fi spartă”, ce protejează informațiile de hackeri și criminali.

Cu toate acestea, grupul a anunțat în octombrie anul trecut că a intentat un proces împotriva NSO Group, o companie israeliană specializată în spionaj informatic acuzată că a ajutat guvernele, din Orientul Mijlociu până în Mexic, să spioneze activiști și jurnaliști. Mesageria a recunoscut cu câteva luni mai devreme, în mai, că a fost spionată.Astfel, WhatsApp a rezolvat o încălcare importantă de securitate, care oferea acces la conținutul smartphone-urilor. „După luni de anchetă, putem spune cine a condus atacul”, a spus șeful WhatsApp, Will Cathcart, într-un editorial publicat într-un cotidian american. Hackerii au exploatat o falie de securitate prin introducerea unui software rău intenționat în telefoane, apelând pur și simplu utilizatorii aplicației, folosită atunci de 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume.

„Astăzi, rămânem la fel de hotărâți ca atunci când am început, ajutând la conectarea în lume în mod privat și protejând comunicarea personală a celor două miliarde de utilizatori din întreaga lume”, a subliniat mesageria în postarea sa de miercuri.

WhatsApp este un serviciu de comunicare care permite trimiterea de mesaje instantanee, de conversații reale în modul telefonic sau cu video. Această aplicație, care utilizează internetul fără costuri suplimentare, a revoluționat comunicarea între oameni, oriunde s-ar afla aceştia în lume.

Alte stiri din It

Ultima oră