Mark Zuckerberg a pierdut 24 miliarde de dolari într-o noapte

03 Feb 2022
Mark Zuckerberg a pierdut 24 miliarde de dolari într-o noapte

În tranzacționarea pieței de schimb de miercuri, prețul acțiunilor Meta s-a prăbușit cu peste 20%.  Fondatorul Facebook ar trebui să sufere de pe urma scăderii prețului Meta, din care deține 13% din acțiuni. Gigantul a anunțat rezultate dezamăgitoare și a fost aspru sancționat în schimburile post-închidere.


După anunțul unor rezultate dezamăgitoare pentru Meta, compania-mamă a celei mai mari rețele de socializare de pe planetă, prețul acțiunilor gigantului Silicon Valley a scăzut brusc.

În tranzacționarea pieței de schimb de miercuri, prețul acțiunilor Meta s-a prăbușit cu peste 20%. De la 320 de dolari înainte de închidere, acțiunea a valorat doar 249 de dolari peste noapte.

În câteva ore, averea lui Mark Zuckerberg, care deține 13% din acțiunile companiei pe care a fondat-o, s-a topit, așadar, potențial la fel de mult. Cel care era încă în această miercuri a șaptea avere a planetei cu o proprietate estimată de Bloomberg la 121 de miliarde de dolari a pierdut practic 24 de miliarde de dolari.

Dacă cursul Meta confirmă această scădere în ședința de joi, averea miliardarului de 37 de ani ar fi „doar” 97 de miliarde de dolari. El ar părăsi astfel top 10 al celor mai mari averi ale planetei, club din care face parte în mod continuu din 2015.

Elon Musk deține recordul de pierderi


Începutul anului a fost deja agitat pentru tehnologie. Majoritatea marilor averi din sector au pierdut miliarde de dolari în ultimele săptămâni.

Dar pentru Mark Zuckerberg, amploarea căderii depășește simplele răsturnări ale pieței. Cu o scădere care ar putea ajunge la 24 de miliarde de dolari, prăbușirea s-ar clasa printre cele mai mari scăderi înregistrate. Cea mai mare scădere până în prezent este cea experimentată de Elon Musk în noiembrie. Șeful Tesla pierduse 35 de miliarde într-o singură sesiune (și chiar 50 de miliarde în două zile) în urma publicării pe Twitter a unui sondaj care a stârnit controverse.

Dar pentru Zuckerberg, situația este mai problematică. În centrul unui număr de bătălii de reglementare, amenințate cu dezmembrarea ca majoritatea giganților web, Facebook concurează tot mai mult cu platformele TikTok și Youtube în rândul tinerilor.

Facebook a pierdut chiar utilizatori activi pe rețeaua socială istorică pentru prima dată în ultimul trimestru. Compania încearcă o schimbare strategică cu Meta, pariând pe metavers, adică un internet mai imersiv în realitatea virtuală. O inovație care îi lasă pe unii observatori sceptici și care nu ar trebui să vadă lumina zilei de câțiva ani.

Sursa: BFM 

Alte stiri din It

Ultima oră