Facebook a lansat propria aplicație de video-conferință

25 Apr 2020 | scris de A.A.
Facebook a lansat propria aplicație de video-conferință

În cadrul unei prezentări transmise live, CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg a lansat o nouă aplicație care ar urma să concureze celebra ZOOM ținând cont de creșterea necesității de a apela la video-conferințe în contextul pandemiei mondiale și al izolării populației, precizează The Hill.

Serviciul ”Messenger Rooms” va permite logarea în același timp a unui număr de 50 de persoane în același timp, similar aplicațiilor Zoom și Houseparty care au înregistrat un număr record de înscrieri în ultimele luni.

”Apelurile video nu mai înseamnă doar posibilitatea de a vedea interlocutorul. Va deveni o adevărată piatră de hotar a noii vieți sociale pe măsura creșterii necesității de a ne apropia doar în mediul virtual”, a declarat Zuckerberg.

”Messenger Rooms” este un serviciu fără cost suplimentar și nu are o durată maximă de timp a apelului.

Zoom oferă posibilitatea ca 1000 de apelanți să se conecteze în același timp la video-conferință, dar timpul este limitat la 40 de minute. Depășirea acestei perioade necesită plata suplimentară a serviciului.

Facebook a mai anunțat că și-a upgradat sistemul de video calling al Whatsapp. Dacă până acum se puteau conecta în același timp doar 4 persoane, după upgrade, acest serviciu va fi accesat de 8 persoane în același timp.

Gigantul Facebook nu este singurul care s-a adaptat vremurilor ce impun distanțarea fizică a oamenilor după ce Zoom a raportat peste 200 de milioane de utilizatori în fiecare zi în martie, pe când în decembrie numărul lor maxim a fost de 10 milioane de persoane. Google permite realizarea unor video-conferințe prin intermediul aplicației Meet, iar Verizon a cumpărat aplicație video BlueJeans Network.

Alte stiri din It

Ultima oră