Hackerii pot trimite mesaje în numele tău la WhatsApp. Ce breşă de securitate este la originea problemei

09 Aug 2018
Hackerii pot trimite mesaje în numele tău la WhatsApp. Ce breşă de securitate este la originea problemei

Specialiștii companiei de cercetare Check Point Research a identificat o vulnerabilitate în aplicația WhatsApp, care permite răufăcătorilor să intercepteze și să schimbe conținutul mesajelor.

Experţii israelieni spun că o astfel de breşă de securitate le permite persoanelor rău intenţionate să răspândească ştiri şi informaţii false către grupuri mari de oameni.   

Vulnerabilitatea în sistemul de securitate al serviciului permite hackerilor să manipuleze mesajele atât în conversațiile private ale utilizatorilor, cât și în chaturi de grup. Acest lucru este posibil din cauza unor vulnerabilități în instrumentele de sincronizare a datelor din versiunea mobilă și cea web a WhatsApp.

Analinștii au evidențiat câteva metode de pătrundere în chat. Spre exemplu, cu ajutorul funcției „quote" în chatul de grup poate fi înlocuit ID-ul expeditorului real cu numele altui utilizator, chiar dacă acesta nu este membrul grupului. De asemenea, există posibilitatea expedierii membrului chatului de grup un mesaj în privat un mesaj drept unul din chat și atunci răspunsul expeditorului va ajunge la toți membrii grupului.

Specialiștii au expediat rezultatele către dezvoltatorul aplicației. Deocamdată, WhatsApp nu a comentat rezultatele analizelor.

Serviciul de mesagerie deţinut de cei de la Facebook este o ţintă predilectă a hackerilor care caută să exploateze vulnerabilităţile aplicaţiei. WhatsApp are în acest moment peste un miliard şi jumătate de utilizatori la nivel mondial.

Alte stiri din It

Ultima oră