Google recunoaşte că ascultă înregistrări provenite de la aplicaţia de asistenţă vocală. Vezi ce vorbeşti prin casă!

15 Iul 2019 | scris de Bianca Maria Drug
Google recunoaşte că ascultă înregistrări provenite de la aplicaţia de asistenţă vocală. Vezi ce vorbeşti prin casă!

Google a recunoscut că angajaţii săi au acces la înregistrările aplicaţiei Assistant Google, după dezvăluiri ale radioteleviziunii belgiene VRT, recunoscând în acelaşi timp că aceasta poate înregistra din greşeală fără să fi fost activată intenţionat de utilizatorii săi.

Radioteleviziunea belgiană VRT a relatat că a putut asculta peste o mie de înregistrări provenite de la dispozitive din Belgia şi Olanda, între care 153 captate accidental.

Printre înregistrări se numără şi unele în care utilizatorii vorbesc despre viaţa lor amoroasă sau despre copiii lor sau furnizează informaţii personale, cum ar fi adresa lor.

Compania explică faptul că specialişti în limbaj ascultă înregistrările utilizatorilor aplicaţiei de asistenţă vocală pentru a îmbunătăţi capacitatea sa de înţelegere a diferitelor limbi şi accente.

Google afirmă că echipele sale anchetează scurgerea de date audio al cărei autor este un angajat „care nu a respectat politica de securitate a datelor”.

Google a mai transmis că angajaţii săi nu au acces decât la 0,2% din înregistrări şi că acestea „nu sunt asociate conturilor de utilizatori”.

În mod normal, Assistant Google nu se activează decât atunci când utilizatorul face asta, apăsând pe un buton sau spunând ‘Hey Google’.

Compania recunoaşte că aplicaţia poate înregistra din greşeală, când programul interpretează „un anumit zgomot sau unele cuvinte din fundal” ca fiind cuvântul-cheie.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din It

Ultima oră