Război economic, faza pe telefoane mobile sau pură eroare de update? Google dă peste cap dispozitive cu sistemul Android

23 Mai 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Război economic, faza pe telefoane mobile sau pură eroare de update? Google dă peste cap dispozitive cu sistemul Android

O recentă updatare a serviciului Google Play a făcut ca unii utilizatori ai smartphone-urilor produse de chinezi, Honor şi Huawei, să se confrunte cu probleme tehnice care le afectează funcţionarea telefoanelor echipate cu Android.

Când au încercat să lanseze aplicaţii foarte populare, precum Play Market sau Uber, utilizatorii de telefoane Honor sau Huawei au primit un mesaj potrivit căruia "Google Play Services are updating" (adică procesul de aducere a datelor la zi al Google Play continuă). Printre aplicaţiile afectate se mai numări şi Maps, Google Pay, G Home şi Android.

Lansând aplicaţiile mesajul rămâne afişat, şi este imposibilă revenirea la ecranul de bază şi utilizarea normală a telefonului.

Eroarea a afectat modele ale producătorului Huawei: Mate 7, Mate 8, Mate 9, P20, Honor View 10 şi Honor 9, scrie presa străină.

Reprezentanţii Google sunt la curent cu această problemă şi încearcă să o remedieze, scrie Android Authority. Este posibil ca ea să se rezolve de la sine sau aproape. Pentru asta trebuie mers la setări, găsit Google Play Services în lista de aplicaţii, deschis şi găsită setarea Storage. Apoi se caută Manage Space şi se alege opţiunea Clear All Data.

Găsiţi AICI explicaţiile Android Authority.

Pentru moment, nu se ştie dacă problema face parte dintr-un plan mai amplu din cadrul războiului economic americano-chinez, care afectează deja jucătorul chinez de pe piaţa telefoniei mobile Huawei sau este chiar o problemă tehnică la Google, care se va remedia în curând.

 

Alte stiri din Gadget

Ultima oră