Zece lucruri interesante despre sistemul de operare Android

31 Ian 2018
Zece lucruri interesante despre sistemul de operare Android

De unde vine denumirea de Android și când a fost lansat primul telefon cu sistemul de operare Android, devenit atât de popular şi considerat un usor-friendly,  în rândurile ce urmează, într-un articol postat în pagina orange.ro.

Aflăm, astfel, de la cei de la Orange, că sistemul de operare Android nu a fost inițial destinat pentru telefonul mobil, ci a fost dezvoltat ca platformă pentru camerele foto digitale.

Toate versiunile Android – mai puțin 1.0 (Astro) și 1.1 (Bender) au denumiri de...dulciuri, cum ar fi  Jelly Bean, Marshmellow, Nougat, Oreo și au fost lansate în ordine alfabetică.

Primul smartphone cu sistem de operare Android a fost HTC Dream sau T-Mobile G1, potrivit sursei citate.

Andy Rubin, unul dintre cofondatorii Android Inc., este cel care a ales numele Android, care era și propria poreclă.

Popularul sistem de operare Android Google Play are peste 48 de miliarde de aplicații până la ora actuală. Majoritatea aplicațiilor Android sunt gratuite, iar o medie a celor care sunt contra cost ajunge la 0.06 USD.

Sistemul de operare Android a fost inițial dezvoltat de compania Android Inc. în 2004, fiind cumpărat apoi de Google în 2005 pentru suma de 50 de milioane de dolari. Google a lansat oficial sistemul de operare Android în 2007.

Google Maps calculează traficul prin urmărirea vitezei cu care „circulă” device-urile Android pe anumite rute. 

Şi, în fine, aflăm că prima tabletă cu sistem de operare Android a fost Samsung Galaxy Tab.
 

Alte stiri din It

Ultima oră