Aplicație pentru elevi și părinți, pentru evaluarea riscurilor COVID-19, realizată la Timișoara

16 Sep 2020
Aplicație pentru elevi și părinți, pentru evaluarea riscurilor COVID-19, realizată la Timișoara

Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara va pune la dispoziția părinților și copiilor deopotrivă o aplicație cu ajutorul căreia să conștientizeze pericolele la care se expun dacă nu respectă regulile de protecție sanitară.

Anunțul a fost făcut, la Radio Timișoara, de medicul epidemiolog Virgil Musta, coordonatorul secției COVID 19, de la clinica „Victor Babeș”.

„O să încercăm ca, în cel mai scurt timp, împreună cu o societate de software să punem la dispoziţia părinţilor şi copiilor, un soft care să le atragă atenţia la riscurile la care se supun, sau ce trebuie să facă în momentul în care merg la şcoală. Va fi sub forma unui chestionar cu 10 întrebări, foarte simplu, care conţine, în mare, lucruri care trebuie să fie cunoscute. Dar dacă îl completezi măcar o dată pe săptămână ai şansa să nu omiţi un element care poate fi important în prevenţia infectării cu coronavirus”, a spus Musta, pentru radioul public.

Conform aceleiaşi surse, specialistul în boli infecțioase este de părere că instrumentul ce va fi pus la dispoziția părinților și a copiilor, cel mai probabil în cursul serii, va ajuta ca numărul îmbolnăvirilor să nu explodeze. În contextul începerii anului școlar, medicul Virgil Musta estimează că numărul infectărilor cu virusul SARS-COV-2 va crește, în următoarele două săptămâni.

Alte stiri din It

Ultima oră