Israel - Peste 3.400 de cazuri de COVID-19 într-o singură zi. 40 de localități din zonele roșii intră sub incidența restricțiilor

08 Sep 2020 | scris de A.V.
Israel - Peste 3.400 de cazuri de COVID-19 într-o singură zi. 40 de localități din zonele roșii intră sub incidența restricțiilor

Comisia ministerială pentru coronavirus a aprobat marți o listă cu 40 de localități și cartiere declarate zone roșii, care pe timpul nopții se vor afla sub restricții de circulație.
 
Măsura se aplică între orele 19:00 și 5:00 dimineața. Decizia a fost luată cu toate că ministrul de Interne, Arie Deri, liderul Partidului religios Shas, s-a opus. Acesta a susținut că închiderea la nivel național ar fi mai eficientă decât restricții parțiale impuse comunității religioase.
 
Într-o scrisoare adresată directorului Programului naţional pentru coronavirus, Ronni Gamzu, primarului Ierusalimului, Moshe Lion, a protestat față de închiderea unora dintre cele nouă cartiere ultrareligioase incluse în lista zonelor roșii.
 
Restricțiile în sectorul cu populație majoritar arabă și în comunitățile ultraortodoxe includ, de asemenea, închiderea școlilor și limitarea circulației la cel mult 500 de metri de locuință.

Retricţiile revin în Israel, în încercarea de a ţine sub control epidemia de COVID-19 după o explozie a numărului de cazuri. Ţara se confruntă cu aproximativ 3.000 de noi îmbolnăviri zilnice, în condiţiile în care populaţia nu depăşeşte pragul de 9 milioane, arată Reuters.

Oficialul sanitar Ronni Gamzu a declarat, în cadrul unei apariţii televizate, că Israelul trece printr-un „moment de răscruce”, luptând împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră