Zelensky: „Nu vrem să prelungim acest război”

28 Iun 2024
Zelensky: „Nu vrem să prelungim acest război”

Deși războiul continuă de doi ani și jumătate, Zelensky a afirmat vineri că lucrează la un nou plan de pace, scrie Le Figaro

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că lucrează la un nou plan pentru a pune capăt războiului din Ucraina, continuând în același timp să se consolideze militar pentru a putea forța Rusia să accepte o „pace justă” . 

„Este foarte important pentru noi să arătăm un plan de a pune capăt războiului, care este susținut de majoritatea (țărilor) din lume, asta facem la nivel diplomatic , a spus el în timpul unei conferințe de presă Kiev, alături de omologul său sloven Natasha Pirc Musar. 

„Nu dorim să prelungim acest război și trebuie să obținem o pace dreaptă cât mai repede posibil ”, a adăugat el.

Dar Volodymyr Zelensky a insistat și asupra faptului că țara sa trebuie, în același timp, să-și consolideze industria militară, deoarece „Rusia înțelege doar forța și îi respectă doar pe cei puternici” . 

„Sunt două lucruri în paralel: să fii puternic pe câmpul de luptă și să elaborezi un plan, un plan clar și detaliat, care va fi gata anul acesta ”, a insistat el.

Ucraina și-a propus deja un plan de pace în 10 puncte, susținut de Occident, în 2022, anul invaziei sale de către Rusia, care implică retragerea necondiționată a forțelor ruse de pe teritoriul ucrainean.

Alte stiri din Externe

Ultima oră