Zelensky i-a cerut lui Trudeau să impună mai multe sancțiuni Rusiei

02 Mai 2023
Zelensky i-a cerut lui Trudeau să impună mai multe sancțiuni Rusiei

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a cerut Canadei să impună și mai multe sancțiuni economice împotriva Rusiei, scrie Le Journal de Quebec

Domnul Zelensky a indicat luni că a făcut această solicitare în timpul unei convorbiri telefonice cu premierul Justin Trudeau.

„Am discutat despre programul de cooperare militară pe termen lung. Am remarcat confiscarea proprietăților rusești și am cerut o presiune mai mare cu sancțiuni împotriva Rusiei”, a rezumat pe scurt liderul ucrainean pe contul său de Twitter.

La rândul său, Prim-ministrul canadian nu a menționat cererea de sancțiuni suplimentare în raportul său, dar a confirmat că cei doi lideri au vorbit despre sprijinul pe termen lung al Ucrainei.

„Primul ministru a reiterat angajamentul Canadei de a rămâne solidar cu Ucraina, oferind asistență militară, umanitară, financiară și de altă natură atât timp cât este necesar”, a declarat cabinetul lui Trudeau.

Cei doi aliați au spus că au discutat și despre subiectele care vor fi pe ordinea de zi la următorul summit G7 care va avea loc între 19 și 21 mai la Hiroshima, Japonia.

Alte stiri din Externe

Ultima oră