Washingtonul analizează rapoarte conform cărora vehicule americane au fost folosite în interiorul graniței ruse

24 Mai 2023
Washingtonul analizează rapoarte conform cărora vehicule americane au fost folosite în interiorul graniței ruse

Washingtonul analizează rapoarte că vehiculele americane au fost folosite de Ucraina în interiorul Rusiei, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, scrie The Guardian

El a spus că SUA a fost clar cu Kievul că nu sprijină nicio astfel de utilizare a echipamentelor fabricate din SUA.

Afirmația a venit în momentul în care Kremlinul a declarat că utilizarea echipamentelor militare fabricate din SUA de către luptătorii pro-ucraineni care au efectuat un raid într-o regiune de graniță cu Rusia în această săptămână este o dovadă a implicării tot mai mari a Occidentului în conflictul din Ucraina.

Armata rusă a anunţat marţi că a zdrobit militanţii care au atacat cu vehicule blindate regiunea de graniţă rusă Belgorod în ziua precedentă, ucigând peste 70 de „naţionalişti ucraineni” şi împingându-i pe restul înapoi în Ucraina.

Ea a spus că a distrus patru vehicule blindate și cinci camionete pentru a respinge ceea ce a fost una dintre cele mai mari incursiuni pe pământ rusesc din Ucraina de când Moscova a lansat ceea ce numește „operațiune militară specială” în Ucraina în urmă cu 15 luni.

Imaginile unora dintre vehiculele distruse lansate de Ministerul rus al Apărării au arătat echipamente militare fabricate în SUA, cum ar fi camioane militare Humvee.

Reuters a putut confirma locația vehiculelor avariate și detaliile înconjurătoare afișate în videoclip, deși nu a putut verifica data la care a fost filmată.

Statele Unite, cel mai mare furnizor militar al Ucrainei, au minimizat inițial rapoartele conform cărora hardware-ul militar de fabricație americană a fost folosit în raid.

Alte stiri din Externe

Ultima oră