Washington: „SUA în spatele atacului asupra Kremlinului? Ridicol”

04 Mai 2023
Washington: „SUA în spatele atacului asupra Kremlinului? Ridicol”

"Afirmațiile Rusiei că Statele Unite sunt în spatele unui atac cu drone asupra Kremlinului sunt false, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, John Kirby citat de La Repubblica.

Kirby a mai spus pentru MSNBC că Statele Unite nu încurajează și nu permit Ucrainei să lovească în afara granițelor sale.

Remarcile sale au venit după ce purtătorul de cuvânt al Moscovei, Dmitri Peskov, a susținut fără nicio dovadă că SUA se află în spatele presupusului atac cu drone și a sugerat că guvernul ucrainean pune în aplicare deciziile luate la Washington, scrie CNN

„Suntem foarte conștienți că deciziile cu privire la astfel de acțiuni și astfel de atacuri teroriste nu sunt luate la Kiev, ci la Washington. Și Kievul execută deja ceea ce i se spune să facă”, a spus Peskov joi. „Asemenea încercări de a renega acest lucru atât la Kiev, cât și la Washington sunt, desigur, absolut ridicole”.

Ucraina a negat vehement responsabilitatea pentru presupusul incident miercuri, deoarece o serie de acuzații din partea Moscovei au aprins și mai mult tensiunile dintre cele două părți.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră