Vaccinul anti-Covid Johnson&Johnson nu mai este disponibil în SUA

15 Mai 2023
Vaccinul anti-Covid Johnson&Johnson nu mai este disponibil în SUA

Vaccinul Covid-19 de la Johnson & Johnson nu mai este disponibil în Statele Unite, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA. Toate dozele rămase au expirat săptămâna trecută, iar CDC le-a spus furnizorilor să distruga toate dozele rămase, scrie CNN.

Aproximativ 19 milioane de oameni din SUA au primit vaccinul J&J de când a devenit disponibil pentru prima dată. Dar peste 31,5 milioane de doze au fost livrate statelor și altor jurisdicții, lăsând aproximativ 12,5 milioane de doze neutilizate, potrivit datelor CDC.

Anul trecut, CDC a limitat autorizarea de utilizare de urgență a vaccinului la adulții pentru care alte vaccinuri nu sunt adecvate sau accesibile din cauza riscului unei afecțiuni rare și periculoase de coagulare numită tromboză cu sindrom trombocitopenie (TTS) după primirea vaccinului.

Doar aproximativ 7% dintre persoanele care sunt vaccinate în SUA au primit vaccinul J&J ca primă vaccinare.

Vaccinurile ARNm de la Pfizer/BioNTech și Moderna au reprezentat marea majoritate a vaccinurilor administrate. Acum că urgența de sănătate publică Covid-19 s-a încheiat în SUA, aceste vaccinuri rămân gratuite atâta timp cât sunt disponibile proviziile federale.

Alte stiri din Externe

Ultima oră