Ungaria îi raspunde lui Zelensky: Poporul maghiar a plătit deja un preț mare pentru acest război

01 Mai 2023
Ungaria îi raspunde lui Zelensky: Poporul maghiar a plătit deja un preț mare pentru acest război

Potrivit ministrului Afacerilor Externe și Comerțului din Ungaria, din fericire, nu președintele ucrainean este cel care decide dacă comportamentul Ungariei ca țară membră NATO este adecvat.  Poporul maghiar a plătit deja un preț mare pentru acest război, a spus el citat de Blikk

Comportamentul Ungariei și relația sa cu Rusia nu corespund statutului său de aliat NATO, a declarat președintele ucrainean Volodymyr Zelensky într-un interviu pe care l-a acordat jurnaliștilor finlandezi, suedezi, danezi și norvegieni în weekend.

"Situația este foarte ciudată: poate o țară NATO să fie de partea Rusiei și împotriva NATO?" a spus Zelensky în interviu conform site-ului Yevropeyshka Pravda.

Potrivit președintelui, o țară aliată NATO nu poate fi alături de Rusia, care vede în NATO un inamic. „Cred că este un comportament nepotrivit”, a spus el, subliniind că doar își exprimă „propria părere subiectivă”.

"Aliați nu este doar un cuvânt, ci un conținut. Este o alianță de state care au aceeași abordare a securității și a valorilor. Ei tratează anumite puncte diferit, dar există o înțelegere între aliați, se protejează unul pe altul și valorile lor. Și dacă toți aliații spun că Rusia ne numește inamic, trebuie să punem Rusia la locul ei, atunci un stat nu poate spune nu și că Rusia este aliatul său.

Dacă acest lucru este imposibil, înseamnă că acea țară nu este un aliat al NATO. Și dacă sunteți un aliat de drept, dar de facto lucrați împotriva alianței, atunci nu sfătuiți Ucraina dacă să se alăture NATO sau nu.- a declarat Zelensky subliniind că un stat aliat nu trebuie să pună obstacole în calea aderării Ucrainei la NATO.

Péter Szijjártó a reacționat la declarația lui Zelenskyi cu cuvinte puternice

Duminică, Péter Szijjártó a reacționat la declarația ministrului ucrainean pe pagina sa de socializare. Ministrul Afacerilor Externe a scris în legătură cu cele de mai sus: „din fericire, nu Ucraina hotărăște acest lucru”.

Poporul maghiar a plătit deja un preț extrem de mare pentru războiul din Ucraina. Mulți maghiari - membri ai comunității maghiare transcarpatice - au murit deja în acest război, a subliniat ministrul, potrivit raportului MTI.

El a adăugat că, dacă această declarație înseamnă că președintele ucrainean le mulțumește respectuos maghiarilor pentru că „i-au lăsat să intre și au avut grijă de mai mult de un milion de refugiați din Ucraina” și că le mulțumește respectuos pentru că „trimit continuu ajutor”, atunci „sunteți bineveniți și puteți contați pe noi și în viitor”, a scris Péter Szijjártó pe pagina sa de Facebook.

Alte stiri din Externe

Ultima oră