Unde sunt fortificațiile din Harkov? Administrația militara ucraineană a plătit milioane unor companii fictive

14 Mai 2024
Unde sunt fortificațiile din Harkov? Administrația militara ucraineană a plătit milioane unor companii fictive

Sute de milioane de grivne ar putea fi furate probabil în timpul construcției de fortificații în regiunea Harkov, unde acum armata Rusiei avansează activ, scrie Martyna Bohuslavets în Ukrainskaia Pravda.

Contractele de mai multe milioane de dolari pentru construcția de fortificații, pentru care s-au cheltuit acolo un total de 7 miliarde de grivne, au fost transferate de Administratia Militara OVA din Harkov către companii-paravan.

În special, departamentul Servicii locative și comunale (ZhKG) si complexul de combustibil și energie al OVA Harkov a încheiat contracte directe de furnizare a lemnului pentru fortificații cu firme care par fictive. 

Pentru 270 milioane de lemn, despre care informațiile sunt secrete, s-au încheiat contracte cu FOP Chaus I.O., SRL „Hertz Industry”, SRL „Satisbud”, SRL „ATT BUILD” și SRL „DEREVOOBROBNE PIDPRIEMSTVO VOSHOD”.

Toate firmele au început să câștige milioane imediat în câteva luni de la înscriere. Clasic - sub contracte directe și fără achiziții competitive. 

Departamentul OVA din Harkov pentru achiziții de apărare a ales firme necunoscute și întreprinderi private nou înregistrate. Mai mult decât atât, proprietarii acestor firme nu seamănă cu oamenii de afaceri și femeile de afaceri de succes - au zeci de dosare în instanță, de la furtul de whisky până la violența domestică împotriva unui soț și a unei mame, unii dintre ei sunt lipsiți de drepturile părintești și au avut proceduri de executare silită pentru împrumuturi bancare. .

Un alt detaliu interesant – se pare că acești beneficiari nici măcar nu știu că sunt milionari. Până la urmă, ei continuă să lucreze în ture „la câmp” și în fabrici.

Inca o data: Administratia militara (OVA) incheie contracte directe de lemn pentru fortificatii cu firme ai caror „proprietari” nici nu stiu ca fac milioane. Așa sunt clasificate informațiile militare.

Firme „secrete” ale OVA din Harkov

Este evident că au fost căutați cu atenție antreprenori pentru contracte militare - oameni care nu sunt bogați, cu o serie de dosare în justiție și datorii. Unele dintre ele sunt chiar legate între ele. 

Schema a început cu FOP Chaus Ihor Olehovych. La trei luni de la înregistrare, departamentul OVA încheie contracte directe cu acesta pentru furnizarea de lemn în valoare de milioane de grivne.

Este interesant că în iulie 2023, când Chaus tocmai a înregistrat FOP, a avut proceduri de executare pentru o amendă din partea poliției. Anterior, el a fost găsit vinovat că a furat o sticla de Jack Daniels. A servit 100 de ore de muncă în folosul comunității pentru whisky-ul furat. Un om de afaceri de succes din anii 2010.

Schema „femeilor de afaceri de succes” a continuat. Ambii sunt din orașul Kamianske, regiunea Dnipropetrovsk.

Prima este Victoria Smolyak, proprietara Hertz Industry LLC. Compania a fost înregistrată în iunie 2023, iar în câteva luni a început să câștige milioane din vânzari de lemn. Din nou, prin contracte directe. În mai puțin de un an, compania schimbă patru manageri, ceea ce este și un semn de companie fictiva.

Doamna Smolyak are nu doar o societate cu răspundere limitată, ci și 5 proceduri de executare silită pentru încasări de la bănci, instanțe de sustragere de la răspunderea părintească. Sub influenta alcoolului a comis violență domestică împotriva mamei sale. În prezent, ea lucrează la uzina metalurgică Dnipro.

Nu prea seamănă cu patronul unei companii de succes care a câștigat 116 milioane de la Administratia militara OVA în 9 luni?

A doua femeie de afaceri este Natalia Koval. SRL „Satisbud” este înregistrată pe acesta la trei zile după înregistrarea „Industriei Hertz”. O altă companie de succes, prin care sunt rulate peste 52 de milioane.

Proprietarul firmei are  o grămadă de dosare în justiție, în special, privind privarea de drepturile părintești, aflându-se într-un loc public în stare de ebrietate, săvârșind violență în familie împotriva soțului ei. După cum am aflat, femeia lucrează acum în ture la câmp. 

Este interesant că atât „Hertz Industry” LLC, cât și „Satisbud” LLC au același director - Dmytro Knorozov. Se așteaptă, și are și proceduri de executare silită, unde figurează ca debitor. 

Prin următoarele companii - „ATT BUD” și „Întreprinderea de prelucrare a lemnului VOSHOD”, Departamentul pentru Locuințe și Dezvoltare Urbană al Oblast Harkov alungă milioane de oameni. Proprietarii și managerii lor sunt conectați la mai mult de 30 de companii mai recent înființate, cu o gamă largă de activități. 

Conform acestei scheme, se poate vedea cum cineva, membru al oficiilor guvernamentale, înregistrează noi firme, folosind în acest scop persoane care, din cauza împrejurărilor, poate să nu fie conștienți de acest lucru. Și acest cineva continuă să facă bani manjiti cu sânge. 

În mod ideal, aceasta ar trebui să devină informații utile pentru agențiile de aplicare a legii și o expunere ulterioară a companiilor fictive care fură milioane de la Forțele Armate. La urma urmei, majoritatea acestor zeci de companii dorm în prezent și probabil „prind din urmă” pentru participarea în continuare la scheme de retragere a fondurilor în umbră și evaziune fiscală.  

Martyna Bohuslavets

Alte stiri din Externe

Ultima oră