Un oficial non-binar din domeniul nuclear al administrației Biden e acuzat că a furat bagajele unei femei la aeroport

29 Noi 2022
Un oficial non-binar din domeniul nuclear al administrației Biden e acuzat că a furat bagajele unei femei la aeroport

Sam Brinton riscă până la cinci ani de închisoare și o amendă de 10.000 de dolari pentru că ar fi luat bagajele altei persoane, scrie FoxNews.

Sam Brinton, un oficial înalt al Departamentului de Energie (DOE) , a fost acuzat că a furat bagajele unui călător pe aeroportul din Minneapolis în septembrie, cu puțin timp înainte de a lua în liniște un concediu.

Brinton – care servește ca secretar adjunct adjunct al departamentului de energie pentru eliminarea combustibilului uzat și a deșeurilor – ar fi luat o valiză Vera Bradley în valoare de 2.325 dolari de pe caruselul de bagaje din Aeroportul Minneapolis St. Paul pe 16 septembrie, potrivit unei plângeri penale depuse pe 26 octombrie în tribunalul statului Minnesota și obținut de Fox News Digital. Brinton călătorise de la Washington DC, la Minneapolis în acea zi.

După ce proprietarul valizei a alertat poliția, ofițerii au controlat supravegherea video a caruselului și l-au identificat pe Brinton care ia bagajele înainte de a le scoate eticheta de identificare a proprietarului, se arată în dosarele instanței. Oamenii legii l-au observat pe Brinton folosind bagajele în timpul a cel puțin alte două călătorii la Washington, DC, pe 18 septembrie și 9 octombrie.

Apoi, pe 9 octombrie, Brinton a negat că a furat ceva când un ofițer de poliție a sunat pentru a discuta despre incident. Brinton a confirmat că încă deține valiza.

„Dacă aș fi luat geanta greșită, sunt bucuros să o returnez, dar nu erau hainele unei alte persoane”, i-a spus Brinton ofițerului. — "Acestea erau hainele mele când am deschis geanta."

La două ore după apel, Brinton l-a sunat pe ofițer înapoi și și-a cerut scuze pentru că nu a fost „complet sincer”. Dar Brinton a spus că a fost o greșeală și a spus că a fost obosit pentru că a luat geanta greșită la carusel.

„Acuzatul a spus că, când a deschis geanta la hotel, și-a dat seama că nu era a lui”, se arată în dosarul instanței. „Acuzatul a devenit nervos, oamenii vor crede că a furat geanta și nu a știut ce să facă. Inculpatul a declarat că a lăsat hainele din geantă în sertarele camerei de hotel”.

Brinton a fost acuzat în cele din urmă de furtul unui bun mobil fără consimțământ, acuzație care ar putea duce la o pedeapsă de cinci ani, o amendă de 10.000 de dolari sau ambele.

Publicația Alpha News din Minnesota a raportat pentru prima dată acuzațiile împotriva lui Brinton luni.

Brinton a fost pus în concediu în urmă cu aproximativ o lună, iar un alt oficial a fost numit ca înlocuitor la începutul acestei luni, potrivit Exchange Monitor, care urmărește angajările guvernamentale. Departamentul de energie al administrației Biden (DOE) inițial nu a explicat de ce Brinton și-a luat concediu în acel moment.

„Sam Brinton este în concediu de la DOE, iar dr. Kim Petry îndeplinește atribuțiile de secretar adjunct adjunct pentru eliminarea combustibilului uzat și a deșeurilor”, a declarat un purtător de cuvânt al DOE pentru Fox News Digital într-un comunicat.

În iunie, Brinton a făcut titluri în presă după ce și-a asumat poziția în Biroul pentru Energie Nucleară ca unul dintre primii oficiali non-binari ai guvernului.

„Au fost mulți oameni care sunt destul de supărați care nu cred că sunt la fel de calificat ca alții”, a declarat Brinton pentru E&E News în octombrie. „Răspund cu mai multe diplome de absolvire de la MIT, un deceniu de muncă în politica nucleară și cel mai puternic entuziasm pentru lucrul cu deșeurile nucleare dintre nimeni”.

Avocatul lui Brinton nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră