Un nou sondaj arată că Elon Musk este cel mai apreciat personaj politic din SUA

22 Mai 2023
Un nou sondaj arată că Elon Musk este cel mai apreciat personaj politic din SUA

Sondajul Harvard CAPS/Harris dezvăluie că Elon Musk este privit mai favorabil decât orice politician din SUA: 47% dintre respondenți l-au văzut pe Musk drept cea mai favorabilă figură politică. Sondajul a examinat, de asemenea, sentimentul public față de instituții, Amazon fiind cel mai bine privit, scrie siteul financiar Benzinga citand sondajul Harvard

Conform unui sondaj recent Harvard CAPS/Harris din mai 2023, CEO-ul  Tesla  este privit mai favorabil decât orice politician din SUA. Sondajul, realizat de Centrul  pentru Studii Politice Americane de la Harvard  (CAPS) și Harris Poll și HarrisX, a explorat sentimentele alegătorilor înregistrați față de personalitățile influente.

Rezultatele au relevat că 47% dintre respondenți l-au considerat pe Musk cea mai favorabilă figură politică din SUA. Nu departe, politicieni cu experiență precum  Donald Trump și  Ron DeSantis  au primit 46%, respectiv 45% din voturi. Bernie Sanders  și președintele  Joe Biden și-au asigurat pozițiile a patra și a cincea, 42% dintre respondenți i-au văzut în mod favorabil.

Sondajul a implicat 2.004 de alegători înregistrați pe 17 și 18 mai. De asemenea, a examinat sentimentul public față de instituții,  Amazon, armata americană și Google fiind cele mai apreciate. Amazon a obținut favorul de la 78% dintre respondenți, în timp ce armata SUA și Google au fost privite favorabil de 77%, respectiv 75% dintre respondenți.

În ceea ce privește problemele stringente, inflația a fost considerată  cea mai importantă preocupare pentru țară, urmată de imigrație și datoria națională, care au câștigat și o atenție sporită în această lună.

În eventuale alegeri primare ale Partidului Republican GOP, Trump a rămas favoritul clar și a continuat să câștige teren pe DeSantis. În timp ce unii alegători și republicani au crezut că DeSantis ar putea reprezenta o adevărată provocare pentru Trump, alții au considerat că mișcările recente ale guvernatorului  Florida cu privire la Ucraina și la avort s-au inversat, făcându-l să se estompeze. Cu toate acestea, proiectul de lege pentru avort al lui DeSantis l-a făcut mai atrăgător pentru alegătorii GOP.

În alegerile primare ale democraților, Biden a apărut ca favorit, consolidând sprijinul, cu vicepreședintele  Kamala Harris  pe locul secund. Cu toate acestea, mulți respondenți și-au exprimat convingerea că atât Biden cât și Trump nu ar trebui să candideze pentru un al doilea mandat.

Când vine vorba de starea de spirit a țării, mai puțin de o treime dintre alegători cred că țara este pe „calea cea bună”, iar două treimi cred că economia SUA se îndreaptă într-o direcție greșită. Doar 21% dintre alegători cred că SUA vor evita o recesiune.

Alte stiri din Externe

Ultima oră