Bulgaria reintroduce restricții anti-COVID-19

03 Sep 2021 | scris de Andreea Vasilescu
Bulgaria reintroduce restricții anti-COVID-19

Bulgarii sunt codașii Europei la vaccinare (nu că n-am fi în competiție cu ei pentru ultimul loc!) și acum se sperie de creșterea numărului de cazuri de COVID-19, așa că trec la acțiune. Restaurantele și barurile din Bulgaria vor trebui să se închidă la ora 22:00 începând cu 7 septembrie, iar competițiile sportive organizate la interior vor avea loc fără spectatori, spune ministrul Sănătății. Bulgaria, cu cea mai mică rată de vaccinare împotriva coronavirusului din Uniunea Europeană, a înregistrat o creștere a numărului de infectări în ultimele săptămâni, provocată în principal de varianta Delta, extrem de infecțioasă, potrivit Reuters.

Joi, țara cu 7 milioane de locuitori a înregistrat aproximativ 1.745 de cazuri noi – ceea ce aduce numărul de infectări active la aproximativ 32.192.

Aproximativ 18.950 de bulgari au murit de la începutul pandemiei – 54 de decese au fost raportate joi în țara cu cea mai mare rată a mortalității din Uniunea Europeană, potrivit cifrelor furnizate de Our World In Data.

„Situația este gravă, dar nu scapă de sub control. Procentul scăzut de vaccinări ne obligă să impunem aceste măsuri”, spune ministrul interimar al Sănătății, Stoicho Katsarov.

Conform noilor restricții, care vor fi în vigoare până la sfârșitul lunii octombrie, festivalurile de muzică vor fi interzise, ​​iar cinematografele și teatrele vor funcționa la capacitate de 50%.

Studenții vor putea participa la cursuri în anul școlar, care începe pe 15 septembrie, spune Katsarov, dar avertizează că, dacă numărul cazurilor continuă să crească, este posibil să fie nevoiți să treacă la studii online.

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră