Un Boeing a pierdut capota de la motor în timpul zborului (video)

08 Apr 2024
Un Boeing a pierdut capota de la motor în timpul zborului (video)

Un avion 737-800 al companiei Southwest Airlines care a decolat din Colorado cu destinația Texas a fost forțat să se întoarcă la câteva minute după decolare duminică, scrie Le Figaro.

Un avion Southwest Airlines a fost forțat să se întoarcă duminică dimineața la scurt timp după decolare. Aparatul tocmai decolase din Denver (Colorado), în Statele Unite, pentru a merge spre sud, spre Houston (Texas). Capacul care protejează motorul drept al Boeing 737-800 s-a desprins parțial de la o altitudine de peste 3.140 de metri.

În imaginile incidentului care au devenit virale pe rețelele de socializare, pilotul anunță o „întoarcere imediată” la poarta de îmbarcare. La aproape 30 de minute de la decolare, zborul Southwest 3695 a aterizat apoi fără dificultate la punctul său de pornire, la 8:15 a.m., ora locală. Ca măsură de siguranță, avionul a fost remorcat până la poartă. Cei 135 de pasageri și bagajele lor au fost transportați la bordul unui alt avion, în siguranță, înainte de a ajunge la Houston cu patru ore mai târziu decât era programat inițial.

Boeing își cere scuze

Pe rețelele de socializare, compania americană și-a cerut scuze după ce unul dintre pasageri a criticat-o: „Ne pare foarte rău pentru orice îngrijorare cauzată în această dimineață” . Canalul american ABC News a difuzat și imagini cu capota ruptă bătând pe părțile laterale ale motorului, încă atașat de aripă, pe antena acestuia.

Confruntată cu amploarea criticilor, compania aeriană Southwest a declarat că echipele de întreținere examinează aeronava, care a intrat în funcțiune în iunie 2015. A refuzat însă să precizeze data ultimei operațiuni de întreținere a motorului aeronavei. La rândul său, Administrația Federală a Aviației (FAA) a deschis o anchetă pentru a afla cauzele acestui incident, potrivit Reuters. Ea i-a chestionat deja pe cei șase membri ai echipajului de zbor, care au explicat că „panoul a căzut în timpul decolare și a lovit clapeta” , care este folosită pentru a reduce viteza aeronavei.

Investigații în serie

Acest incident este cel mai recent dintr- o serie lungă în care este implicat producătorul american. De la începutul anului, la bordul avioanelor Boeing au avut loc zeci de incidente. Cel mai recent a fost joi seară, când un alt Boeing 737 Southwest programat să plece de pe aeroportul Lubbock Preston Smith din Texas a fost anulat chiar înainte de decolare, după ce echipajul a raportat probleme cu motorul. Pilotul menționează „supraîncălzirea frânelor” și „un incendiu în motorul din stânga” .

Cel mai șocant rămâne, fără îndoială, cel din 5 ianuarie. Pe un zbor Alaska Airlines în acea zi s-a rupt o ușă  distrugând o parte din cabină și provocând rănirea unor pasageri. A doua zi, compania a plătit 1.500 USD fiecăruia dintre pasagerii zborului pentru a „acoperi toate cheltuielile aferente” cauzate de incident. Este dificil de știut când Boeing va ieși din zona sa de turbulență...

Alte stiri din Externe

Ultima oră